Re: Přesčasy
Pokud to tedy správně chápu, tak když má někdo HM 60 Kč na hodinu a průměr např. taky 60 Kč, tak mu navýšim hodinovou mzdu o cca 5,75 Kč. Výpočet 150 * 60 + 25%z 60 = 11250 / 12 / 163 = 5,75 Kč/hodinu. 163 jsem vypočítala jako 21,74 (průměrný počet pracovních dní * 7,5 (pracovní doba).
Je to správně?
Re: Přesčasy
>Dobrý den,
>
>jak je to s přesčasy v roce 2012. Jedná se mi o
>možnost sjednat mzdu s přihlédnutím k přesčasům až 150 hodin
>za rok. V televizi to podali fakt úžasně, že
>zaměstnanec může odpracovat až 150 hodin zdarma. I když to tak
>není, ale samozřejmě zaměstnavatel to slyšel a teď mu
>to musím vysvětlit.
>
>Mzda je sjednána přímo v pracovní smlově, takže
>kdybychom to chtěli změnit tak jen dodatek.
>A můžu jim nechat stejnou mzdu jen doplnit že mzda je
>stanovena s přihlédnutím k práci přesčas až 150 hodin
>za rok? To lze jen u těch kteří mají větší mzdu než je
>minimálka a zaručená mzda, že?
>U těch kteří mají mzdu přesně ve výši zaručené mzdy,
>bych musela tuto mzdu navýšit, kdybychom chtěli
>zahrnout i ty přesčasy a o jakou částku bychom ji měli
>navýšit? Je to jedno nebo musím vypočítat nějaký průměr?
Měla byste vypočítat mzdu vč. příplatku za sjednané přesčasové hodiny a o tuto částku navýšit.
>
>A je to výhodné jen u těch, kteří pracují opravdu
>hodně přesčas u těch kteří pracují jen semtam se to
>nevyplatí, jestli jsem to správně pochopila.
>Ano,pochopila jste to správně, protože ti, kteří mají sjednanou mzdu vč. přesčasů, i při neodpracování přesčasových hodin mají nárok na celou mzdu, která byla takto sjednána.
>Děkuji
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
4. 1. 2012 8:16
Dobrý den,
jak je to s přesčasy v roce 2012. Jedná se mi o možnost sjednat mzdu s přihlédnutím k přesčasům až 150 hodin za rok. V televizi to podali fakt úžasně, že zaměstnanec může odpracovat až 150 hodin zdarma. I když to tak není, ale samozřejmě zaměstnavatel to slyšel a teď mu to musím vysvětlit.
Mzda je sjednána přímo v pracovní smlově, takže kdybychom to chtěli změnit tak jen dodatek.
A můžu jim nechat stejnou mzdu jen doplnit že mzda je stanovena s přihlédnutím k práci přesčas až 150 hodin za rok? To lze jen u těch kteří mají větší mzdu než je minimálka a zaručená mzda, že?
U těch kteří mají mzdu přesně ve výši zaručené mzdy, bych musela tuto mzdu navýšit, kdybychom chtěli zahrnout i ty přesčasy a o jakou částku bychom ji měli navýšit? Je to jedno nebo musím vypočítat nějaký průměr?
A je to výhodné jen u těch, kteří pracují opravdu hodně přesčas u těch kteří pracují jen semtam se to nevyplatí, jestli jsem to správně pochopila.
Děkuji