Re: DPP 2012 - prosím mzdové
1) když chcete ukončit dohodu dříve, stačí sepsat dohodu o ukončení DPP, pokud to nepodepíše, prostě mu práci nedáte, a tím nebude mít příjem, a vyjde to na stejno.
2) pókud dohodáři dáte nějaké prémie, určitě si nebude stěžovat, akorát nezapomeňte, od 10000 už platíte socko a zdravko.
Re: DPP 2012 - prosím mzdové
1/ mě se právě nezdá to, když mu tu práci nedám, že mám ale podepsanou DPP a on se té práce bude dožadovat. Myslím, že si něco jako okamžité zrušení platnosti DPP v případě bla bla dám raději do smlouvy.
2/ jasně to také znám, opět zde jsem měla spíš na mysli tzv. zásadu rovnosti odměňování.
díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2012 22:16
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na info ohledně DPP, které jsem v ZP nenašla - poradí mi někdo?
1/ když uzavřu DPP třeba na tři měsíce a po pár dnech zjistím, že odvedená práce toho dotyčného není dostačující - jak s tímto dotyčným DPP ukončím, když se bude dožadovat, že jí má se mnou uzavřenou na 3 měsíce. V ZP jsem se dočetla jen o pravidelch ukončení DPČ.
2/ když do DPP napíšu kolik dostane dotyčný na hodinu, nebo tam dám nějakou pevnou částku za tu smluvenou práci, můžu mu pak nezávazně dát třeba ještě jednou tu samou hrubou mzdu jako odměnu aniž bych to měla v DPP uvedeno? Zkrátka můžu mu tam dávat odměny dle mého zvážení aniž by to bylo někde písemně doloženo.
Moc děkuji, fakt jsem to nikde v ZP nenašla a raději bych to s někým prokonzultovala.