Re: ELDP podpis před el.odesláním nebo p
Jestli to já dobře chápu, tak pokud s obsahem oprávněně nesouhlasí, tak ho nepodepíše, vy uděláte opravný. Jaké jen a pouze , o co Vám přesně jde ? O to, že nejdříve se odešle evidenční list a pak teprve předkládá občanovi ?
Re: ELDP podpis před el.odesláním nebo p
To jsou dva problémy. Jeden, že zaměstnanec má podepsat nejdpozději v den odevzdání ELDP na sociálku, jak se píše na jejich webu. Jenže když z nějakého důvodu nepodepíše (anebo nebude k zastižení) a bude odesláno, tak co s tím? Pak je nesmysl, aby sociálka vyžadovala odeslání před podpisem. A z toho vyplývá druhý, co se vlastně podepisuje. Nemohu zaměstnance zřejmě nutit k podpisu, že je to jeho povinnost, pokud s obsahem nesouhlasí. Vycházím z toho, že dřív se taky podepisovalo a nepřebíralo, tak snad je to stále o tomtéž. Tj. jde mi o to, zda mě může někdo postihovat za to, že to nedělám, jak mi tvrdí nějaká paní ze sociálky, že mám dělat. Tj. že dám nejprve lidem podepsat a zítra nebo někdy v řádném termínu el. odešlu a to s uvedením datumu podpisu, nikoliv faktického elektronického odeslání (tj. jako bych to nesla na podatelnu třeba za týden).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
19. 1. 2012 16:20
Dávají se evidenční listy nejprve podepsat zaměstnancům a teprve pak se odesílají elektronicky (a s jakým datem - podpisu nebo el. odeslání) nebo opačně tj. elektronicky odeslat a teprve pak předložit k podpisu? Na OSSZ mi tvrdili, že el. odeslat a pak teprve podpis. A když už se to udělá opačně, tak na elektronickém odeslání uvádět ne datum podpisu zaměstnancem, ale datum toho odeslání.
Děkuji.