Re: PDP - KL jako subdodávka
Dáte všechno dohromady. Ten druhý způsob je špatný. Dle zákona o DPH § 36 odst.3 písm. Základ daně také zahrnuje: písm. g) při poskytnutí stavebních a montážních prací spojených s výstavbou, změnou dokončené stavby, nebo v souvislosti s opravou stavby, konstrukce, materiál, stroje a zařízení, které se do stavby jako její součást montážními a stavebními pracemi zabudují nebo zamontují.
Takže první způsob základ daně 100 000,- sazba 14% DPH a v režimu PDP.
Re: PDP - KL jako subdodávka
Vystavíte zálohovku jen na částku 50tis. žádné DPH tam uvedeno nebude, protože zálohová fa není daňovým doklad. Nic víc. A až budete vystavovat fakturu po dokončení prací, tak vystavíte na částku celkovou, včetně té částky ze zálohovky (např. 50tis. byla polovina částky dle smlouvy nebo objednávky), takže fa bude na 100tis. základ daně, sazba 14% v režimu přenesení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
27. 1. 2012 7:12
opět PDP - prosím o posouzení či radu. Děláme kuch. linku s vestavnými spotřebiči. Montáž je v rod. domku, ale my to fakturujeme pro firmu, která dělá celou stavbu.
Předpokládám, že to budeme účtovat firmě s PDP. Ale teď si nejsem jistá, zda takto:
příklad KL je za 100 000,- bez DPH vč. montážních prací.
Faktura: KL vč. montáže bez DPH 100 000,- Kč, DPH 20% nebo 14%?, k úhradě 100 000,- Kč, režim PDP.
nebo KL bez DPH 80 000,- Kč DPH 20% 16 000,-
+ montáž bez DPH 20 000,-, DPH 14% (režim PDP), celkem k úhradě 116 000,- Kč. V tomto případě z 80 000,- odvádím DPH já, z 20 000,- se přenese na odběratele (režim PDP).
(to druhé mi připadá jako nesmysl, ale i s takovým názorem jsem se setkala).
Doufám, že je to srozumitelné.
Děkuji za rady či názory.