Re: Výpověď ze zdravotních důvodů- zaměs
Pletete si výpověď s dohodou. Výpověď znamená, že nejprve ze zákona běží dvouměsíční výpovědní doba. Dohoda znamená, že se nejprve obě strany dohodnou na nějakém dni, kterým by měl skončit pracovní poměr (tzn. je jedna strana druhé navrhne, že chce, aby pracovní poměr skončil a navrhne den) a teprve až se dohodnou, tak dohodnutým dnem pracovní poměr skončí. Váš počin se dá chápat tak, že Vy jste zaměstnavateli navrhla skončení pracovního poměru dnem 30.1. (proč ne 31.1.?). Pokud někdo takto předá návrh na skončení, tak zaměstnavatel se vyjádřit nemusí, prostě nejprve je potřeba se dohodnout. Nicméně si myslím, že ve Vašem případě na skončení Vámi navrženým dnem přistoupí, protože to takto pro něj bude jednodušší. Pokud by pro Vás ale jiné vhodné místo měl a chtěl, abyste tam pracovala a Vy byste nechtěla, pak byste se musela na skončení dohodnout.
Re: Výpověď ze zdravotních důvodů- zaměs
>Děkuji za odpověď, nicméně zaměstnavatel mi oznámil, že musím donést zprávu od lékaře a k tomu napsanou výpověď. Nevěděla jsem, že mám donést jen posudek. A proč k 30.1. a ne k 31.1.? To je omylem, nedošlo mi, že je 31. kalendářních dní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
28. 1. 2012 20:28
Dobrý den,
chtěla bych se informovat, měla jsem 27.12. pracovní úraz a poranila si achilovku, nyní mi doktor napsal zprávu, že ze zdravotních důvodů nemohu vykonávat své dosavadní povolání, kde musím celý den stát na nohách. Závodní lékařka mi tuto zprávu potvrdila a souhlasila s tím, že v tomto případě jiné řešení není. Dnes tj. 28.1. jsem donesla posudek i s výpovědí do zaměstnání a do výpovědi napsala datum skončení ke dni 30.1. Do kdy se mi musí zaměstnavatel vyjádřit, zda výpověď přijímá? Pokud do 15 dnů mi má přiřadit jiné místo, co těch 15 dní budu dělat? A jaký je důsledek odmítnutí náhradní pracovní pozice, pokud ji nebudu chtít vykonávat? Děkuji