Re: Pracovní smlouva- ujednání pokut
Také mě to udivilo ( dostala jsem k nahlídnutí- od známé)
- mimo jiné- též - nesmějí ukazovat PS třetí osobě ( to je snad věc zaměstnance- jestli ukáže třeba manželovi)- také pod sml. pokutou 3 x HM.
Přijde mi, že zkouší, dopředu vyhrožují pokutami- aby ovce konaly dle psaného. A nejspíš pokud se zaměstnanec neohradí tak platí i to co je mimo ZP.
Ano, dál zmiňují, že pokud se body stanou neplatnými ( neúčinými) v ostatním PS platí ( takže si toho asi budou vědomi).
Mě rozčiluje, jak se tu všichni snažíme, aby jsme něco neprošvihli a na druhé straně se děje toto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2012 7:48
Dobrý den,
je možné před nástupem do PP podepsat PS, kde jsou vyčísleny smluvní pokuty za porušení mlčenlivosti, ochrany údajů, nenastoupení do PP atd. v rozsahu 1-6 hrubé mzdy ?
A také mají psáno ujednání o smluvním poplatku při provádění exekuce ze mzdy 1,5 %.
Zaměstnavatel má nastarosti obsluhu ( bezúplatnou) platu, mzdy- exekuce patří do obsluhy podle mě.
A také může zaměstnavatel vyčíslit škodu - myslím max 4 násobek ( ale dávat ještě k tomu pokutu ? - Bylo to tak formulováno)
Bylo tam takových věcí víc- které nejsou podle mě úplně košér.
To mi nezdá.
Prosím o názory.
Máňa 123