Re: Nemocenská a prémie THP
Mně jen zajímá, jestli je nějaký klíč k výpočtu krácení podle zákoníku práce, nebo ne. A případně, jestli se krátí, nebo nekrátí. To její nadřízený, jakožto majitel firmy, opravdu neví, když neví ani základní věci ohledně mezd. Proto se obracím na radu sem.
Někdo u vás stanovil nějaké prémiové ukazatele, tak ten by to měl vědět, jak to myslel. V praxi jsem se setkala s obojím.
Pokud nemáte žádný klíč k výpočtu, tak bych postupovala dle logiky. Prémie jsou složka ke mzdě za odprac. dobu, tzn. bych počítala jen za odprac. dobu. Kdyby byl někdo nemocný celý měsíc, tak byste mu prémie nedala žádné nebo ano? Oproti odměně za nějaký úkol, tam bych nekrátila tuto odměnu, protože ten úkol zpracoval v době, kdy nebyl nemocný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2012 11:43
Dobrý den,
mám zaměstnankyni, která byla v 3.-20.ledna na nemocenské. Chci se zeptat, zda a jak se jí budou krátit pevně dané prémie, nebo jestli se nijak nekrátí?
Předem děkuji za odpovědi.