Potvrzení o zdan.příjmech insolvence zam

• 4. 2. 2012 19:58

Prosím o radu. Jak má vypadat potvrzení o zdan. příjmech, pokud zaměstnanci pracovali u firmy do 30.4.2011. Poslední mzdu dostali jen částečně, firma již byla v platební neschopnosti. Část mzdy obdrželi posléze od ÚP, dle zákona o ochraně zam. při platební neschopn. zaměstnavatele. Úřad práce za tyto zaměstnance odvedl též sociální a zdravotní pojištění a zálohu na daň z vyplacené částky. Pro účely potvrzení o zdan. příjmech tyto částky odečtu, protože je zaměstnavatel neodvedl za zaměstnance, takže by je tam neměl uvádět? Děkuji moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2012 20:59

RenataH (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o zdan.příjmech insolvence
      Zaměstnavatel by měl vyplnit potvrzení o zd.příjmech podle toho, co jim vyplatil on. Na to, co jim vyplatil ÚP, by podle mého, měl vystavit potvrzení ÚP.

• 6. 2. 2012 9:56

Megy

Re: Potvrzení o zdan.příjmech insolvence
      Děkuji Vám oběma moc za radu. Jen pro doplnění. Jsem bývalá mzdovka tohoto zaměstnavatele, správce se snaží co nejvíce si ulehčit svou práci. Potvrzení budu dělat já, on je maximálně pak podepíše. Snažím se mu vyhovět, protože mi bývalý zaměstnavatel (nyní tedy insolvenční správce) dluží poslední mzdu + odstupné..... Ještě jednou děkuji. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).