Zdravotní pojištění dopočet do minima

• (neregistrovaný)

6. 2. 2012 7:54

Ptala jsem se již včera, ale můj dotaz zůstal bez odpovědi. Asi proto, že většina fundovaných ctila neděli.Prosím tedy ještě jednou o radu.
    Máme zaměstnankyni na DPČ, je to její jediný příjem a tak ji musím každý měsíc dopočítávat ZP do minimální výše. V lednu předložila Žádost o ošetřovné na 8 dnů. U DPČ ale na oštřovné není nárok. Čerpala tedy neplacené volno.Protože nepracovala celý měsíc,
    její příjem činil 6 725,- Kč.Nejsem si jista, zda ji mám dopočítat zdravotní pojištění do minima což je 8000,- Kč, nebo můžu vzít v úvahu, že měla v osmi dnech v lednu neplacené OČR a za tyto dny minimum snížit z 8000,. Kč na 5 935,- Kč. (8000:31x23).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2012 8:25

Dasa (neregistrovaný)

Re: Zdravotní pojištění dopočet do minim
      Jsem ve mzdách nováček, ale dle mého názoru, pokud není paní invalidní (starobní) důchodce, nebo pokud nepečuje o dvě děti do 15 let věku ...musí mít měsíční odvod na ZP minimálně 1080.- Kč ..což by znamenalo dopočet. Snad Vám ještě odpoví zkušenější mzdová to je můj názor

• 6. 2. 2012 8:50

Dasa (neregistrovaný)

Váš přepočet se používá při náhradách za nemoc ne u neplaceného volna

• 6. 2. 2012 9:25

Bíba (neregistrovaný)

To já vím, ale mě zmátlo to, že když zaměstnanec čerpá OČR, má to napsáno na 9 dnů a potom ještě prodlouženo o další dny (např 5) , tak ty další dny má neplacené ale po celou dobu tj. 14 dnů je v kategorii za kterou je plátcem stát a já o tyto dny snižuji minimální vyměřovací základ. Doufám, že to není špatně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).