Re: ukončení PP
Proč myslíte, že se jedná o závist ? Spíš šlo o velký údiv ne ? Nebo vy znáte nějakého zaměstnavatele, který by po zhruba 3 letech rodičovské dovolené dával zaměstnancům dobrovolně "na cestu" nějaké peníze ? Spíše to nějak zavání, protože jinak by se neptala na odstupné, ale normálně dala tedy odměnu, nebo máte jiný názor ?
Mám jiný názor. Ve většině případů se tady radí zaměstnancům jak na to, aby jim zaměstnavatel vyplatil to, na co mají nárok a zaměstnavatel je nešidil. A když se tady jednou za čas zeptá zaměstnavatel, jak to udělat aby mohl dát něco navíc zaměstnanci, tak rejpal v tom hned vidí něco co "zavání" a co není normální a přidá k tomu ještě navíc uštěpačnou poznámku.
A vy tomu fakt věříte, že se jedná o normálního zaměstnance ? Já teda opravdu ne. Navíc nevidím nic špatného na tom, když All napsala, že by tam byla ráda zaměstnána, vy snad ne ? Nebo vy byste jako zaměstnavatel po tolika letech pracovnice na RD vyplácela něco "na cestu", když víte, že už pro vás pracovat nebude ? A to zavánění jsem myslela tím, že kdyby naprosto nezištně chtěli dát "něco na cestu" , tak mohli dát odměnu, ne spekulovat o odstupném kvůli placení pojištění. Myslím, že takového zaměstnavatele, by si přál každý. A to, že to zavání buď kamarádkou nebo něčím podobným si určitě myslí víc lidí, nejen já, protože tuto situaci jsem za celou svou letitou praxi nezažila a tady na fóru to čtu taky poprvé. Ale třeba se mýlím a je to jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2012 14:28
Dobrý den, mám zaměstnankyni na RD, která se stěhuje do zahraničí a chce ukončit PP dohodou, neboť neplánuje návrat do ČR. Pokud bych ji chtěla dát nějaké peníze na cestu, nejspíš se to nebude moci chovat jako "odstupné", že (důvod nadbytečnosti je na RD jistě nesmyslný)? Jde mi o odvod na soc. a zdrav.
Předem děkuji.