Re: Nevyplácí mzdu
neplácejte nesmysly, a ještě to sem vložíte dvakrát, ÚP Vám v ničem nepomůže a žádné odstupné se nevyplácí.
Tazatelce:
Pokud zam-tel nevyplatil za XII., splatnost do 31.1., tak lze už 16.2. okamžitě zrušit PP dle § 56/1 b) z důvodu nevyplacení mzdy, vznikne nárok na NÁHRADU MZDY ve výši prům. výdělku za dobu odpovídající výp. doby, čili u Vás určitě za dva měsíce, nejde o odstupné.Pokud zrušíte PP takto, hlaste se na ÚP, náleží podpora v nekrácené výši. Domluvte se dále s ostatními kolegy, kteří jsou na tom stejně a podejte ins. návrh na zaměstnavatele, jakmile bude zahájeno ins.řízení, pak teprve utíkejte na ÚP žádat o pomoc při ins. zaměstnavatele, máte naději, že Vám vyplatí alespoň část toho, co budete nárokovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2012 18:07
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda-li mi někdo objasní postup,jak bych mohla postupovat pokud mi zaměstnavatel nevyplatil mzdu ani náhradu a trvá to už od prosince,tudiž za tento měsíc jsem ještě neobdržela mzdu,a ani za měsíc leden a nakázal nám vyklidit skřínky a ten kdo v práci zůstane tak zadarmo,děkuji