Re: nadměrný odpočet
Nevím, jestli to není podobné, ale jednou se mi stalo, že jsem zrušil jeden účet a FÚ mi nadměrný odpočet poslal na ten zrušený. Platba se jim vrátila a poté jsem musel o vrácení na jiný účet žádat (ačkoliv cca měsíc před přiznáním jsem jim zrušení původního účtu oznamoval).
Nicméně 100% Vám na toto odpoví Váš správce daně.
Re: nadměrný odpočet
Dobrý den,
pokud jste podávala dodatečné daňové přiznání k DPH, pak musíte o vrácení nadměrného odpočtu svého správce daně požádat (pouze u dodatečného, neplatí pro řádné DaP). Žádost stačí sepsat vlastními slovy "Žádám o vrácení nadměrného odpočtu DPH za období .... atd."
Hezký den
Mgr. Michal Dobeš
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2012 11:32
Dobrý den, v listopadu jsem dělala dodatečné přiznání a máme odpočet daně, do dneška FÚ odpočet nezaslal (na žádné dani nedlužíme), nemusím psát nějakou žádost o vrácení nadměrného odpočtu, když se jednalo o dodatečné přiznání, pokud ano je na to nějaký formulář nebo co tam mám napsat? Předem děkuji