Re: dítě ZTP/P a jak uplatnit v DPFO
První odpověď byla správně. Zkuste si to tady v šabloně dosadit.
Druhá odpověď mě znejistěla. Zkusila jsem si dosadit do svého softwaru a ten je nastaven tak, že součet 3 a 4 sloupce musí být 12. Takže to vypadá, že druhá odpověď je správná.
Pokyny neupřesňují nic.
Nicméně - každopádně nevyplňovat jako dvě děti!!!
Odpověděla jsem dle vlastní zkušenosti. Syna se ZTP/P jsem uplatňovala leden - srpen. Ve sloupci 3 jsem uvedla 8, ve sloupci taktéž 8. Bylo to špatně - dle sdělení z FÚ. Pokud dcera tazatelky má průkaz ZTP/P od 1.4., tak samozřejmě do sloupce 4 uvést 9.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2012 8:45
Dobrý den, dcerka má od dubna průkaz ZTP/P, zajímalo by mě proto jak mám správně uplatnit bonus dítěte první 3 měsíce a dále pak dalších 9 měsíců zvýhodněný bonus u dítětě se ZTP/P. Napadlo mě jedině uvést ji jako 1. dítě a napsat 3 měsíce klasický bonus a dále ji pak uvést také jaké 2. dítě a to po zbývajících 9 měsíců s bonusem pro ZTP/P a někde do poznámky uvést, že se jedná o totéž dítě, které během roku dostalo průkazku.............Děkuji za Váš čas a radu. Přeji hezký den.