Celodenní lékařské ošetření

• (neregistrovaný)

27. 3. 2012 13:19

Zaměstnanci mi v poslední době nosí potvrzení od obvodního lékaře, kde mají napsané celodenní ošetření. Tvrdí mi, že jim to obvoďák napsal, protože jim bylo zle a nebyli schopni jít do práce a lékař jim tvrdí, že na 1 den nemůže vypsat nemocenský lístek.
    Co s tím mám dělat? Uznávat celodenní propustky? Opravdu nemůže doktor vystavit na 1 den nemocenskou? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2012 13:24

all (neregistrovaný)

Re: celodenní lékařské ošetření
      Nesmysl, obvoďák nemůže napsat celodenní ošetření, protože neznám žádného, který by měl ordinační dobu , která by se kryla s pracovní dobou zaměstnance a určitě by obvoďák celou svou pracovní dobu neošetřoval jednoho zaměstnance. Na propustku je uznávána doba nezbytně nutná k ošetření, příp. k cestě do práce, to že člověku není dobře - bohužel musí si vzít dovolenou nebo náhradní volno nebo vyžadovat tedy neschopenku. Není pravda, že lékař nemůže vystavit neschopnost na 1 den, nic, kromě toho, že mu to přidělává práci, mu v tom nebrání.

• 27. 3. 2012 13:27

xy5

Nějak se mi nezdá, že by strávil nějaký pacient u obvodního lékaře celý den. To je přece nesmysl - opravdu to tak napsal lékař, příp. sestřička a nenapsal si to dotyčný zam-ec sám? Pokud lékař uznal, že je ten člověk nemocný (práce neschopný), měl vystavit neschopenku. Jinak zaplatíte jen dobu za ošetření a ostatní hodiny bude mít neplacené. Kdyby lékař vystavil neschopenku, pak by tento den neměl placený vůbec.

• 27. 3. 2012 13:42

RenataH (neregistrovaný)

Mně právě dneska přinesla zaměstnankyně na včerejšek propustku od zubaře, kde zubařka napsala, že doporučuje klid na lůžku (vytržený zub). Také si myslela, že jí to zaplatíme jako propustku k lékaři, divila se, když jsem jí řekla, že si musí vzít dovolenou nebo si měla nechat napsat neschopenku...

• 27. 3. 2012 14:19

juri (neregistrovaný)

Také jsem se setkal několikrát s tímto případem, většinou od zubaře, ale proplatíme pouze dobu za ošetření, ne cellý den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).