Re: Trvalá ztráta, nárok DPH, problém?
Můžou přijít na místní šetření, ale pokud má leasing na auto, tak to přece neukončí proto, že se mu momentálně nedaří být v zisku. Ztrátu si může uplatnit 5 let, tak v tom nevidím problém. Horší by to bylo, kdyby uplatňoval DPH z telefonu,režie a pod.N, ve firmě, která je v útlumu, to potom navrhují sami FU zrušit registraci.Myslím, že se nemusíte bát, to jste schopen obhájit.
Děkuji. Ano, ale tohle je přesně ten případ. Uplatňuje si DPH na telefon, granule, lékaře atd.. v té víře, že další vrh bude v pořádku a on se dostane do plusu. Ono jde těžko předvídat, zda štěňata vydrží. A narodí se přitom třeba až po druhém, třetím podání DPH. A potom zas nic. Na tohle konto mu můžou zrušit registraci?
Dobrý den,
Mám klienta, který má při zaměstnání jako vedlejší činnost chov psů. Již několikátý rok je ve ztrátě, není to, ale úmyslné, chované plemeno má velkou mortalitu a náklady na psy čtyři velké chovné psy jsou skutečně mimořádné, ať už lékařská ošetření, granule atd. Z tohoto důvodu si každý kvartál nárokuje vratku DPH (leasing na auto, PHM, granule..). Může mu FÚ zrušit registraci k DPH, nebo zrušit i živnost?
Celkově, může z toho být nějaký problém?
já bych řekla, že spíše může očekávat z finančáku důkladnou kontrolu.
Děkuji za odpověď.
No, to by asi přicházelo v úvahu, ale on má skutečně doklady o tom, že feny byly březí, ale jedné se narodila šťěnata mrtvá, další vrh dvanácti štěňat uhynul v průběhu 14 dnů.
Nemáte zkušenost, jak se k tomuto případná kontrola postaví? Myslím s tím pozastavením živnosti, DPH apod..
Dobrý den,
mám klienta, který má při zaměstnání jako vedlejší činnost chov psů. Již několikátý rok je ve ztrátě, není to, ale úmyslné, chované plemeno má velkou mortalitu a náklady na psy, čtyři velké chovné psy, jsou skutečně mimořádné, ať už lékařská ošetření, granule atd. Z tohoto důvodu si každý kvartál nárokuje vratku DPH (leasing na auto, PHM, granule..). Může mu FÚ zrušit registraci DPH, nebo zrušit i živnost?
>>já bych řekla, že spíše může očekávat z finančáku důkladnou kontrolu.
>>
>>Děkuji za odpověď.
>>No, to by asi přicházelo v úvahu, ale on má skutečně
>>doklady o tom, že feny byly březí, ale jedné se
>>narodila šťěnata mrtvá, další vrh dvanácti štěňat
>>uhynul v
>>průběhu 14 dnů.
>>Nemáte zkušenost, jak se k tomuto případná kontrola
>>postaví? Myslím s tím pozastavením živnosti, DPH
>>apod..
>Myslím, že je to jako u zemědělců, jste závislí na
>přírodě. Tak bych se toho nebála.Myslím, že si nenárokuje
>nijak závratné částky.
Nárok DPH je většinou pár stovek, při větším nákupu pár tisíc, tak snad se nebude nic dít.
Všem moc děkuji za rady a zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2012 19:21
Dobrý den,
mám klienta, který má při zaměstnání jako vedlejší činnost chov psů. Již několikátý rok je ve ztrátě, není to, ale úmyslné, chované plemeno má velkou mortalitu a náklady na psy čtyři velké chovné psy jsou skutečně mimořádné, ať už lékařská ošetření, granule atd. Z tohoto důvodu si každý kvartál nárokuje vratku DPH (leasing na auto, PHM, granule..).
Může mu FÚ zrušit registraci k DPH, nebo zrušit i živnost?