DOPČ důchodce a výdělek do 2500,-

• (neregistrovaný)

2. 4. 2012 11:20

Poradíte? musí se odhlašovat a přihlašovat ze ZP zaměstnanec - důchodce s výdělkem nižším než 2500,- v měsíci například leden?
    Pokud by to nebyl důchodce tak se odhlašuje a přihlašuje.
    A co to pro mě znamená u SP kde je přihlášen... to bude pouze zohledněné v ELDP?

Moc Vám děkuji za vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2012 21:05

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: DOPČ důchodce a výdělek do 2500,-
      Pro SP je prvotní to, jak je sepsaná DPČ. Jestli je měsíční odměna v ní jasně stanovená jako 2.500 a víc, musíte přihlásit a odvádí se z každé koruny, i když si vydělá míň. Jestli je stanovená měsíční odměna menší než 2.500 nebo není stanovena vůbec (např. 100 Kč na hodinu, práce podle potřeb zam-tele), je to zaměstnání malého rozsahu, zam-nec se přihlašuje až když v některém měsíci dosáhne 2.500 a z nižších částek se neodvádí. Na ELDP bude v měsících, za který se neodvádí, X. Vy křížkované měsíce budou i v dobách odečt. (poslední chlívek na řádku v 2.oddíle) a budou odečteny od dnů. Důchodce dohodář bude mít kód AD+.

• 3. 4. 2012 7:08

Gringi (neregistrovaný)

Moc děkuji. DOPČ máme sjednanou pouze hodinově dle potřeb zaměstnavatele, takže to tedy je ZMR jak píšete. Vydělává si více jak 2500,- jen v 11/11 a 12/12 měl méně.....-> takže se neodhlašuje (mám ho přihlášeného). A u ZP? Děkuji

• 3. 4. 2012 7:13

Gringi (neregistrovaný)

ale u důchodce ZMR se na přihlášece SP píše NE.. takže to mám asi správně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).