Výpověď z nesehnatelné sro prosím p.Páju

• (neregistrovaný)

6. 4. 2012 21:58

Dobrý den,
    moc prosím o informaci jak dále postupovat v této situaci:
    V únoru 2012 skončila má 3-letá rodičovská dovolená, před koncem jsem kontaktovala svého původního zaměstnavatele (s.r.o.) a od jednatele jsem se dozvěděla, že v roce 2010 byla společnost prodána, nyní je vedená pod stejným IČ, novým názvem, adresou a jednatelem. V době prodeje jsem byla jediným zaměstnancem a v té době v ochranné lhůtě na rodičovské dovolené, o prodeji a změnách jsem nebyla informována. Původní jednatel mi sdělil pouze nový název společnosti a prý s nimi od prodeje neudržuje žádné kontakty. Kontaktovala jsem tedy novou společnost (také s.r.o.) s informací, že se blíží můj návrat do zaměstnání s tím jakou práci a na jakém místě pro mne mají dle mé původní smlouvy k dispozici. Dopis se obratem vrátil s tím, že adresát je na uvedené adrese neznámý, tato adresa je uvedena v obchodním rejstříku. Zkusila jsem poslat dopis také na adresu nového jednatele do Maďarska taktéž uvedenou v obchodním rejstříku, dopis se také vrátil z důvodů adresát neznámý - chybná adresa. Jiná adresa ani žádný jiný kontakt na firmu neexistuje. Poté jsem ještě na obě adresy poslala výpověď, se stejným výsledkem.Tudíž jsem stále vedená na sociálce a zdravotní pojišťovně jako zaměstnanec, nemám ukončený pracovní poměr, zápočtový list, nemohu se zaregistrovat na pracovním úřadě. Pracovním úřad mi sdělil, že dokud jsem zaměstnaná nemohou mi nijak pomoci a ať se obrátím na inspektorát práce. Na inspektorátu práce mi sdělili, že mohu podat pouze stížnost na původního zaměstnavatele, že jsem nebyla informována o změnách a také stížnost na novou společnost za to, že nesídlí na adrese uvedené v OR, (což nijak neřeší mou situaci).Jsem tedy stále v zaměstnaneckém poměru, protože mnou podaná výpověď nebyla nikým přijata a v případě neznámého adresáta se dopis nepovažuje ani po nějaké době za doručený.
    Moc prosím o radu jak dále postupovat a ukončit tak můj pracovní poměr. Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2012 11:23

... (neregistrovaný)

Re: Výpověď z nesehnatelné sro prosím p.
      §337 ZP
      (3) Doručení písemnosti určené zaměstnavateli je splněno, jakmile ji zaměstnavatel převzal.

Z jednoho z mnoha rozsudků:
      "Písemný projev vůle (písemnost) je - obecně vzato - doručen druhému účastníku (adresátu), jakmile se ocitne ve sféře jeho dispozice, ledaže zákon stanoví určitý způsob doručování. Písemnost se ocitne ve sféře dispozice druhého účastníka tím, že získá možnost seznámit se s jejím obsahem. Není přitom vždy nezbytné, aby se druhý účastník opravdu s obsahem projevu vůle seznámil; rozhodující je, aby měl - objektivně vzato - možnost obsah písemnosti poznat."

• 13. 4. 2012 10:00

Vopi68 (neregistrovaný)

Re: Výpověď z nesehnatelné sro prosím p.
      Děkuji za odpověď, problém je právě v tom, že zaměstnavatel písemnost nepřevzal a v případě kdy je na doručovací adrese neznámý se písemnost nepovažuje za doručenou. Co tedy dělat teď?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).