Zdr. pojištění doplatek, jak vyřešit?

• (neregistrovaný)

7. 4. 2012 16:49

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem OSVČ a zdrav. pojištění jsem sice platila, ale tak nějak jak se mi za chtělo, a v únoru mi účetní zjistila, že mám ještě zaplatit 3 zálohy. Má otázka zní. V lednu jsem zaplatila další splátku, bude se mi to počítat ještě jako na rok 2011 nebo to je automaticky lednová splátka? Protože účetní mi tvrdí, že musím zaplatit ty 3 zálohy, že ta lednová mi to neponíží. Myslela jsem, že mi to ta lednová poníží, tím pádem, za rok 2011 doplatím jen ty 2 splátky. Jak to je, prosím?? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2012 17:27

anonymm (neregistrovaný)

Re: Zdr. pojištění doplatek, jak vyřešit
      Teď budete podávat přehled na VZP a to co vám tam vyjde, jste povinna doplatit za r.2011, při podání Vám na VZP vysvětlí, jak to mají spočítáno.

• 9. 4. 2012 17:31

v.e.n.d.y.

Mě ted z OZP přišel papír, kde přesně vyčíslili výši záloh, kterou mi do roku 2011 započítávají, toto číslo jsem vyplnila do přehledu a rozdíl zaplatila....

• 10. 4. 2012 9:10

anonymm (neregistrovaný)

Už to posílá i VZP, někdy započítají platbu 20. a někdy nezapočítají 8. Ale je to většinou tím, že platí různě, nepravidelné splátky.Proto taky používám to, co vyčíslí VZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).