Re: Prosím právníka...
Paní adél, nechci se vás nijak dotknout, ale jste si jistá, že je nutné v dnešní době vstupovat do manželství s těmito riziky? Co jsem tu četla, exekutory rozdělené SJM nezajímá. Nebyla by ta "hromádka" bezpečnější?
Re: Prosím právníka...
Mrkněte do smlouvy o úvěru a všeob. podmínek (páč bývají součástí smlouvy), kdy je spoludlužník zavázán plnit. Je totiž rozdíl mezi spoludlužníkem a ručitelem. Závazek, který si váš budoucí manžel přinese do manželství, lze uhradit z jeho majetku, tj. z jeho výlučného a z majetku v SJM.
Co se týče poznámky, že exekutor nepřihlíží k zúžení SJM (§42 exeřádu), můžete být ve vašem případě v klidu uplatněním §267/1 OSŘ (či jeho ekvivalentu v exeřádu či daňřádu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
10. 4. 2012 10:02
Dobrý den,
měla bych dotaz. Budu si brát muže, který je spoludlužníkem na hypotéce své bývalé manželky. Mám strach o svou budoucnost v případě, že ona přestane hypotéku platit. (údajně by jí nejdříve zabavili byt, ale na co pak tedy banka potřebovala dlužníka...?)
Jak se mohu ochránit před tím, aby pak figuroval i můj majetek v jejich budoucích případných sporech?
Je nutná předmanželská smlouva?