Re: Musím platit silniční dan?
Pokud se jedná o osobní auto, pak za staré zaplatíte SD za 01 + 02/2012 a za nové za 02-12/2012. To samozřejmě za předpokladu, že staré auto nebylo po únoru použito k podnikání nebo v souvislosti s ním a nové bylo zaregistrováno v 02/2012 a používáno po zbytek roku.
Jak se porouchalo staré auto a přestalo jezdit, tak jsem koupil nové a s tím starým samozřejmě nejezdil. tak proč mám platit za obě auta silniční dan za únor?
v únoru staré přestalo jezdit, tak jsem koupil nové a zbytek měsíce února s ním jezdil.
(obě auta v majetku firmy)
No já to neposoudím, zda jste s autem jezdil v únoru či nikoliv. Ale jelikož uvádíte, že se porouchalo v únoru, tak se dá předpokládat, že v únoru ještě jelo a při jízdě se porouchalo. A nové jste pořídil rovněž v únoru, alespoň tak jsem to pochopila. Takže 2 auta jste v únoru používal a taky za 2 auta musíte uhradit SD. Zákon neřeší, zda byla auta používaná pouze po část měsíce, ale to, zda každé konkrétní auto bylo používáno pro podnikání v daném měsíci. Pokud by se vám auto porouchalo v lednu a vy jste nevykazoval žádné jízdy v únoru, pak SD hradíte pouze za leden u prodávaného nepojízdného auta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2012 10:41
Dobrý den,
v únoru mi přestalo jezdit auto, tak jsem musel koupit nové. to staré jsem prodal až ted v dubnu jako nepojízdný vrak za 4tisíce.
musím zaplatit silniční dan za 1-4 měsíc za staré auto i za nové auto?
nebo mohu zaplatit za straré auto pouze leden a nové auto - únor a dále?