Re: Pravděpodobná výše příjmu x příloha
Musíte postupovat podle § 19 zákona o NP 187/2006 :
odst.6) - nemá-li alespoň 7 KD v RO , spočítáte tzv.pravděpodobný příjem, kterého by dosáhl, z toho jedna třicetina bude DVZ.( to bude pro nemocenské dávky od 22. Kal.dne nemoci).
Pro náhradu mzdy od za městnavatele v době nemoci použijete tzv. pravděpodobný průměrný výdělek ( neodpracoval alespoň 21 dnů).
Děkuji za reakci.Program mi to vyjede sám, ale zdá se mi to nějaké divné. Já bych hpostupovala tak, že bych spočítala kolik by si vydělal od 12. do 31.3. i s příplatkama, odměnama atd. a ten výsledek bych vydělila 30. Ale program mi vyjede pouze 65 x 7,75=503,75 Kč. Což je základní mzda na hodinu x pr. doba na 1 den. Nejde to v programu opravit a programátoři tvrdí že to je dobře ...... :-(
To je proto, že má hodinovou mzdu.Jinak to spočítat neumí.
Vy musíte postupovat podle zákona o nem.pojištění, program to má dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2012 11:04
Dobrý den, prosím vás, jakou částku vyplním na přílohu k žádosti o nemocenské pod bod 5) pravděpodobná výše příjmu, když má náš nový zam-nec 65,- Kč/hod. Nastoupil 12.3., nemoc od 17.3 a pokračuje dále. Pracuje 7,75 hod. denně. Děkuji, motám se v tom.