Re: Pracovní volno na stěhování
Poskytnutí dovolené si vynutit nemůžete, ale na volno k přestěhování máte ze zákona nárok. Podmínkou je, že máte vlastní bytové zařízení a že se volno poskytne na nezbytně nutnou dobu. Obojí musíte zaměstnavateli doložit. Zkuste vašemu zam-teli vysvětlit váš nárok (Příloha k nařízení vlády č. 590/2006 Sb.). Ostatní cesty jsou konfliktní (oznámení inspekci práce).
Re: Pracovní volno na stěhování
ono se to řekne, aby se přestěhoval ve svém volnu
on je pravděpodobně problém sehnat stěhovák na určitou dobu
ono je jich třeba dost, ale záleží na ceně, zdálenosti apod.
je zde rada, že musí zam-teli doložit - nevím, jak má zam-ec doložit, že má vlastní byt. zařízení (za mých mladých let byla písnička, kde se zpívalo ... kdo židli má, bydlí... tak třeba, že by přinesl jako důkaz do zaměstnání židli a tím si vynutil nárok? Jj, ti, co vymýšlí zákony asi hlavou moc nemyslí. Někdy zákony uvádět do praxe, to dá opravdu zabrat..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2012 12:49
Prosím o radu, požádal jsem zaměstnavatele o 1 den neplaceného volna na stěhování. Nevyhověl mi ani, když jsem řekl, že si rád na tento den vezmu dovolenou. Co s tím? Děkuji za radu