Re: Je založená s.r.o. a co dál??
Já právě nevím, jak se to dělá u jednatele. Vím, že může být svým zaměstnancem,ale přijde mi to moc zamotané. Takže když je jednatelem, musí mít nějaký plaťák napsaný či nějakou smlouvu? Jak se mu stanoví mzda? Nebo jak se to dělá u takových to pozic?
Re: Je založená s.r.o. a co dál??
vztah jednatele k s.r.o. je obchodněprávní, čili nemůže z něj pobírat mzdu. Výkon funkce jdenatele může provádět bezúplatně, což by mělo být sjednáno ve smlouvě
, nebo mu může VH stanovit odměnu sama, nebo se zpracuje smlouva o výkonu funkce jednatele dle § 66/2 obch. zákoníku a v ní se sjedná, vše, co bude dělat, za bude odpovídat dle obch. z. a co za to bude mít- odměnu, benefity atd.
Danění a odvody z této smlouivy Vám vysvětlí nějaký odborník z této oblasti. Poslední možnost je uzavřít pracovněprávní vztah- PP nebo dohodu, ale to poíšete, že nechcete. Takže pokud chcete,aby pobíral nějaké prašule, tak smlouvu o výkonu funkce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2012 15:20
Dobrý den, založili jsme s manželem s.r.o. - on je jednatel a já společník. Já budu na dohodu o provedení práce (jsem na rodičáku) - takže nikam sebe hlásit nebudu a jeho? Do teď byl a je stále OSVČ. Jak se mu bude vyplácet mzda? První příjem (fa) bude splatná až za měsíc (vystavuje ji ke konci tohoto měsíce a vyplacena bude za měsíc), tak mám s výplatou počkat až na 6. měsíc ? Potřebovala bych poradit. Děkuji