Re: Odškodnění pracovního úrazu
Taky se mi zdá výhodnější, aby Kooperativa peníze poslala na účet zaměstnance. Zaměstnavatel akorát spočítá odškodnění a pokud bude z náhrady za ušlý výdělek Kooperativou odvedena zálohová daň, podá si v následujícím roce zaměstnanec daňové přiznání. Pokud bude náhrada za ztrátu na výdělku do 5 000,-Kč, bude srážková daň a vy budete mohla provést RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 4. 2012 8:02
Dobrý den,
nemám zkušenosti s odškodněním pracovního úrazu a musím to nyní řešit. Jsem ve fázi, kdy mi zam-ec doložil veškeré náležitosti. Jak mám nyní postupovat? Bývalá kolegyně vyplácela odškodnění vždy před tím, než pojišťovna poskytla plnění a pak se s ní dohadovala....elegantnější mi připadá varianta, kdy pojišťovna vyplatí plnění na základě podkladů samana účet zam-ce a mně to nebude figurovat ve mzdách. Příp. daň. přiznání jsem ochotná zam-ci příští rok sestavit... Co to bude jinak znamenat pro zam-tele a co pro zaměstnance? Předem děkuji za názory.