Re: Odškodnění pracovního úrazu
Taky se mi zdá výhodnější, aby Kooperativa peníze poslala na účet zaměstnance. Zaměstnavatel akorát spočítá odškodnění a pokud bude z náhrady za ušlý výdělek Kooperativou odvedena zálohová daň, podá si v následujícím roce zaměstnanec daňové přiznání. Pokud bude náhrada za ztrátu na výdělku do 5 000,-Kč, bude srážková daň a vy budete mohla provést RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2012 8:02
Dobrý den,
nemám zkušenosti s odškodněním pracovního úrazu a musím to nyní řešit. Jsem ve fázi, kdy mi zam-ec doložil veškeré náležitosti. Jak mám nyní postupovat? Bývalá kolegyně vyplácela odškodnění vždy před tím, než pojišťovna poskytla plnění a pak se s ní dohadovala....elegantnější mi připadá varianta, kdy pojišťovna vyplatí plnění na základě podkladů samana účet zam-ce a mně to nebude figurovat ve mzdách. Příp. daň. přiznání jsem ochotná zam-ci příští rok sestavit... Co to bude jinak znamenat pro zam-tele a co pro zaměstnance? Předem děkuji za názory.