Elektronické podání- PSSZ

• (neregistrovaný)

11. 4. 2012 10:43

Dobrý den, prosím o radu. Chtěla bych podávat elektronicky přihlášky, ELDP..atd na sociálku elektronicky. Musím na sociálku osobně? mám jen plnou moc k zastupování, nebo tam musí např. předseda představenstva z a.s.? děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2012 11:34

Mirka60 (neregistrovaný)

Re: elektronické podání- PSSZ
      Musíte si zřídit elektronický podpis na České poště, a ten pak nahlásíte na sociálce popř. na zdravotkách, k tomu plné moci od Vašich klientů

• 11. 4. 2012 11:55

M. (neregistrovaný)

Dobrý den, mrkněte na POSTSIGNUM, tam se o el.podpisu dozvíte nejvíc. První krok je na poště, a pak každý rok obnova na internet.stránkách Postsignum. Pak je potřeba na sociálku, tak Vám dají přihlašovací údaje a pak už jen se přihlásit na GOV. Mám pro 3 firmy, kterým dělám mzdy a mám el.podpis na sebe, jako by na fyzickou osobu, nemusím mít plnou moc. Jsem s tímto způsobem spokojená a urychluje to práci. Navíc od roku 2013 myslím má být všechno elektronicky na sociálku. Tak snad jsem poradila.... :-)

• 11. 4. 2012 12:05

Žaneta (neregistrovaný)

moc děkuji za odpovědi, vůbec jsem netušila, že musím na poštu :) pořád jsem se bránila elektronickému odesílání, holt stará škola. Mám firmu se 120 zaměstnanci a už se mi do vyplňování ELDP opravdu nechce, tak snad to všechno vyřídím :)
      Ještě jedna otázka: na poště si zařídím el.podpis na sebe, jako FO, nebo tam elektronické podpisy budu mít na každou firmu zvlášť, pro které zpracovávám mzdy? děkuji

• 11. 4. 2012 16:47

Vladík (neregistrovaný)

Stačí na vás jako FO. Plné moci musíte mít pro OSSZ od firem, pro které pracujete a dtto i pro všechny ZP. Posílat lze přihlášky, odhlášky, přehledy, ELDP, používám už řadu let, pohodlné a spolehlivé. Jen nesmí člověk zapomenout obnovit podpis před uplynutím platnosti starého, jinak se naběhá ...

• 11. 4. 2012 19:23

Žaneta (neregistrovaný)

ještě jednou moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).