Re: Jak jste vyřešili švarcsystém?
Znaky švarcsystému znám-jen se ptám, jak to v praxi vyřešili ostatní, třeba vy?
- takže stavební firma nesmí zaměstnat OSVČ - zedník, obkladač,pomocný dělník, protože tyhle lidi potřebuje např. celý měsíc, takže by to měli být buď zaměstnanci nebo pracovat na DPP nebo DPČ - vyřešit švarcsystem - mít zaměstnance
a nejmenší pokuta pro s.r.o. 250 000,- není žádná sranda a pro fyzickou osobu až 100 000,- a nezapomínejte, že jezdí na udání a
český člověk rád píše udání a
na tuto kontrolu bylo uvolněno x milionů.
takže nevím co chcete řešit
Tak zatím mě nemá kdo udat, jedu podle zákona, ale mám nabídku na práci na 3 měsíce od stavební firmy, fakturovat pouze za práci, jen mi je spodivem, že tak velká firma švarcsystém neřeší....
Takže to vidím, že osvč budou pracovat na DPP za minumum a zbytek bokem na ruku.
Jsem přesvědčena, ačkoli mnozí se bojí opaku, že svoje poskytování služeb (práce) jako OSVČ firmě, která si Vás najme, obhájíte (pokud se nedáte ničím nachytat). Musíte mít v kapse objednávku, svoje nářadí, musíte tvrdit, že si sám určujete, kdy práci uděláte, firma že Vám Váš pracovní čas nijak nevymezuje, zadala Vám zakázku a jinak Vás neřídí. Vy jste si sehnal zákazníka, odběratele Vaší práce a že pracujete na svoji vlastní odpovědnost. Že chcete být osobou samostatně výdělečně činnou a nikdo, ani stát, Vás nemůže nutit být zaměstnancem. A že v roce máte více odběratelů, tak, jak se Vám podaří sehnat nějakou zakázku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2012 11:31
Např. stavební firma (nebo OSVĆ) která si najímá živnostníky na práci na stavbě?
Živnostníci pracují dle smlouvy o dílo, se svým nářadím, se svým autem, na svoji odpovědnost.
Stavební firma nakupuje kompletně materiál-má svého dodavatel tudíž slevy a kompletní servis, přeci je blbost a nerealizovatelné, aby např. 30 živnostníků kupovalo sami materiál po částech..........
Firma Čechy nezaměstná, páč by měli u ní minimální mzdu a s tím by rodinu neuživili, to si radši najme Ukrajince a Maďary.
Páč stát je k tomu donutí.
Kdyby zvedly ceny tak zas neseženou práci.
Jak jste toto vyřešili? Děkuji