Re: Jak účtovat při nové s.r.o.
Výdaje před zápisem do OR=zřizovací výdaj, můžete sečíst a při otevření účetních knih ke dni zápisu můžete do počátční rozvahy uvést MD 381 a D 365, potom dle jednotlivých dokladů rozúčtovat na účty nákladů 5xx/381 a vrátit půjčku společníkovi 365/221. Musí tyto výdaje být nižžší než 60000 jinak se odpisují. Pokud manžel bude pobírat mzdu jako zaměstnanec, potom bude OSVČ vedlejší, ale myslím, že jen z titulu odměny jednatele toto neplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 4. 2012 13:16
Dobrý den, asi to tu padlo již vícekrát,ale nenašla jsem konkrétní odpověď a hlavně aktuální. Proto se ptám, ještě než jsme byli zapsáni do OR jsme měli výdaje - notář, kolky, základní jmění, počáteční vklad na účet 500 kč. Mám si to někde vézt nebo to zadám poté do programu, stačí to před zápisem do OR vézt jen v Excelu? A jak bude poté vypadat prvotní zaúčtování do programu? A ještě otázka, manžel byl a stále je OSVČ a zároveň je jednatelem, jak je to při výplatách? Jako jednatel dostane odměnu, tu mu zdaním, ZP a SP a u OSVČ nebude odvádět SP a ZP, že, bude to mít jako vedlejší činnost? Chápu to dobře, že? Děkuji, jsem v tom nováček