Re: revolvingový úvěr
Ale to byl pouze úvěr, který chtěl zaměstnanec strhávat přímo ze mzdy u zaměstnavatele (stejně tak to mohl posílat ze svého účtu z výplaty, kterou mu pošlete) a ne exekuce, která by měla čekat na srážení. Teda tak jsem to pochopila z Vašeho dotazu.
Pokud to tak opravdu je, tak jste to měli normálně zasílat nebo mu říct, že to dělat nebudete, ať si to hradí sám ze svého účtu. To vypadá na pěkný průšvih. Teda pokud to opravdu nebyla exekuce.
Není to exekuce, je to revolvingový úvěr mezi zaměstnancem a Cofidisem, kdy se ve smlouvě píše, že pokud bude v prodlení dvou úvěrových splátek, budou se provádět srážky ze mzdy ve výši 1 100,-Kč. Toto nám poslal Cofidis v r. 2005, s tím, že máme začít srážet. Ale nemůžu přece srážet, když jsem srážela na nepřednostní exekuci, která byla dřívějšího data. Nebo jsem měla srážet. Pokud začne teď srážet(nepřednost. ex. je splacena) musím srazit původní částku nebo tu navýšenou k dnešnímu dni?
No ale asi to zaměstnanec splácí sám, protože jinak by mu revolving už zastavili a dám už mu nic nepůjčovali. Spíš se zeptejte zaměstnance, jestli máte vůbec něco srážet nebo to platí sám. Myslím, že tento úvěr se musí jednou za čas doplatit, aby ho mohli zase čerpat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2012 13:32
V r. 2005 zaměstnanec uzavřel revolvingový úvěr.. V r. 2009 jsme obdrželi žádost o provádění srážek, jelikož součástí smlouvy je dohoda o srážkách ze mzdy. Jelikož jsme nesráželi, byly jiné nepřednostní exekuce v pořadí, tak každoročně chodí aktuální dlužná částka, která ročně poskočí zhruba o 10 000,-Kč. Nyní začneme srážet a zajímalo by mě, zda máme srazit částku, která přišla v r. 2009 nebo tu, která je aktuální k dnešnímu datu. Řeším poprvé, děkuji za každou radu.