Student VŠ a ZP

• (neregistrovaný)

11. 4. 2012 15:43

Dobrý den, jsem student VŠ - letos v červnu budu promovat na bakaláře. Mám přihlášku na VŠ denní studium - magisterské. Nastoupím ale až v říjnu. Mám dotaz, musím si platit sám ZP za měsíce 7, 8, 9? Nebo bude za mě platit stát?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2012 8:32

mmmm (neregistrovaný)

Re: Student VŠ a ZP
      Záleží na Vašem věku, stát za Vás hradí ZP do 26 let věku. Pokud škola vystaví potvrzení o studiu za tento semestr do 09/11 tak ano, pokud do 06/11 tak ne. To můžete zjistit, když nyní požádáte o toto potvrzení .

• 12. 4. 2012 9:51

Líba (neregistrovaný)

Za soustavnou přípravu se považuje:
      "§ 14 c) doba od ukončení studia na vysoké škole do dne, kdy se dítě stalo studentem téže nebo jiné vysoké školy, pokud studium na téže nebo jiné vysoké škole bezprostředně navazuje na ukončení studia na vysoké škole, nejdéle však doba tří kalendářních měsíců následujících po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo studium na vysoké škole."

Předpokládám, že výuka sice začne až v říjnu, ale zápis bude dřív. Studentem VŠ se stáváte dnem zápisu. Pokud nebudete ve studiu pokračovat, budete studentem ještě 1 měsíc, následující po státnicích, jestliže nebudete celý měsíc zaměstnán.

• 12. 4. 2012 12:36

StandaVac. (neregistrovaný)

Děkuji moc...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).