Re: Účet 314 v Money S3
Dobrý den, musíte dát pozor na nastavení předkontace.
Účtuji tak, že NEMÁM zatrženo "účtovat protizápisem" a mám nastavenou předkontaci 314/321. Pak na MD účtu 314 mám
+ 314/221 (úhrada) a - 314/321 (odpočet). A zůstatek nevyúčtovaných záloh je v pořádku.kikadika
Re: Účet 314 v Money S3
Dělám v Money už několik let a zálohy mám v pořádku. Takže jestli uděláte stejně, budete mít též v pořádku. Došlou zálohou fakturu jen zaeviduji jako "přidat zálohu".Úhradu zálohy běžně účtuji 314/211 (příp.+343/211, ale to pozor bez nároku na odpočet DPH! To jen proto, aby se správně odečetlo v KF) a pak ji přiřadím ke konečné faktuře s odpočtem záloh pohybem položek, tj. zaúčtuji spotřebu 5../321 + 343/321 a tzv."PŘIDAT" odpočet zálohy a ta se odečte. Záloha jde takto odečíst jen když je zaplacená! Mám nastaveno BEZ ZATRŽENÍ, a předkonatci 314/321 a v účtování se odečte, je jako se znaménkem mínus.V případě daňového dokladu k přijaté úplatě použiji možnost "záloha bez vazby" s analitikou 314002 a nevyúčtovaná záloha stále zůstává v evidenci záloh. Tu pak odečtu v konečné faktuře! U záloh vystavených je to stejně, analitika 311/324.To rozdělení na straně MD 314+343/321 pak uvidíte, že musíte mít v případě, jak se otevře okno účtování při odpočtu zálohy.Kdyby jste ještě potřebovala podbrobněji, ráda poradím.kikadika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2012 15:58
Dobrý den,chtěla bych požádat o radu s nastavením pro účtování záloh v Money S3. Když si zaškrtnu protizápisem,tak předakontace bude 321/314 nebo obráceně?Vůbec mi nesedí účet 314.Místo abych ho snižovala do nuly,tak se mi to zvyšuje.Někde mám chybu a vůbec nevím,kde.
Předem děkuji všem.