Re: Účet 314 v Money S3
Dobrý den, musíte dát pozor na nastavení předkontace.
Účtuji tak, že NEMÁM zatrženo "účtovat protizápisem" a mám nastavenou předkontaci 314/321. Pak na MD účtu 314 mám
+ 314/221 (úhrada) a - 314/321 (odpočet). A zůstatek nevyúčtovaných záloh je v pořádku.kikadika
Re: Účet 314 v Money S3
Dělám v Money už několik let a zálohy mám v pořádku. Takže jestli uděláte stejně, budete mít též v pořádku. Došlou zálohou fakturu jen zaeviduji jako "přidat zálohu".Úhradu zálohy běžně účtuji 314/211 (příp.+343/211, ale to pozor bez nároku na odpočet DPH! To jen proto, aby se správně odečetlo v KF) a pak ji přiřadím ke konečné faktuře s odpočtem záloh pohybem položek, tj. zaúčtuji spotřebu 5../321 + 343/321 a tzv."PŘIDAT" odpočet zálohy a ta se odečte. Záloha jde takto odečíst jen když je zaplacená! Mám nastaveno BEZ ZATRŽENÍ, a předkonatci 314/321 a v účtování se odečte, je jako se znaménkem mínus.V případě daňového dokladu k přijaté úplatě použiji možnost "záloha bez vazby" s analitikou 314002 a nevyúčtovaná záloha stále zůstává v evidenci záloh. Tu pak odečtu v konečné faktuře! U záloh vystavených je to stejně, analitika 311/324.To rozdělení na straně MD 314+343/321 pak uvidíte, že musíte mít v případě, jak se otevře okno účtování při odpočtu zálohy.Kdyby jste ještě potřebovala podbrobněji, ráda poradím.kikadika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 4. 2012 15:58
Dobrý den,chtěla bych požádat o radu s nastavením pro účtování záloh v Money S3. Když si zaškrtnu protizápisem,tak předakontace bude 321/314 nebo obráceně?Vůbec mi nesedí účet 314.Místo abych ho snižovala do nuly,tak se mi to zvyšuje.Někde mám chybu a vůbec nevím,kde.
Předem děkuji všem.