Re: konec platby za životní pojištění
Pokud jste za rok 2010 podávala daňové přiznání, tak podáte nyní dodatečné daňové přiznání za rok 2010.
Pokud jste za rok 2010 nepodávala daňové přiznání, tak podáte řádné daňové přiznání za rok 2010, kde uvedete jako příjem dle §10 všechny částky, které jste si v uplynulých letech odečetla od základu daně jako příspěvky zaplacené na životní pojištění. Přílohu č. 2 také vypíšete. Pokud vám za rok 2010 dělal roční zúčtování zaměstnavatel, tak si vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2010, kde bude uvedeno, že RZ bylo provedeno a s jakým výsledkem - to také v přiznání vypíšete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2012 18:55
Poraďte prosím, jak opravit daň.přiznání. V roce 2009 jsem si uplatnila platby za životní pojištění. V roce 2010 jsem toto pojištění zrušila a teď jsem se dozvěděla, že jsem to měla v roce 2010 dodanit. Musím udělat dodat.přiznání k roku 2010 ? Tu vyplacenou částku napíšu do příznání FO do odd.2 na ř. 40 ? Musím udělat přílohu 2 ?
Děkuji za rady.