Re: Výpověď z nesehnatelné sro prosím p.
Zkuste se ještě obrátit na nějakého právníka z odborů, svého času radili zdarma i lidem, kteří nejsou odborově organizováni, měli by o problémech z pracovního práva něco vědět. Třeba nějaká krajská nebo okresní odborová rada něco takového vede, jestli ještě existuje.
>V únoru 2012 skončila má 3-letá rodičovská dovolená,
>před koncem jsem kontaktovala svého původního
>zaměstnavatele (s.r.o.) a od jednatele jsem se dozvěděla, že v
>roce 2010 byla společnost prodána, nyní je vedená pod
>stejným IČ, novým názvem, adresou a jednatelem. V době
>prodeje jsem byla jediným zaměstnancem a v té době v
>ochranné lhůtě na rodičovské dovolené, o prodeji a
>změnách jsem nebyla informována. Původní jednatel mi
>sdělil pouze nový název společnosti a prý s nimi od prodeje
>neudržuje žádné kontakty. Kontaktovala jsem tedy novou
>společnost (také s.r.o.) s a pracovním úřadě. Pracovním úřad mi
>sdělil, že dokud jsem zaměstnaná nemohou mi nijak
>pomoci a ať se obrátím na inspektorát práce. Na
>inspektorátu práce mi sdělili, že mohu podat pouze stížnost na
>původního zaměstnavatele, že jsem nebyla informována o
>změnách a také stížnost na novou společnost za to, že
>nesídlí na adrese uvedené v OR, (což nijak neřeší mou
>situaci).Jsem tedy stále v zaměstnaneckém poměru,
>protože mnou podaná výpověď nebyla nikým přijata a v
>případě neznámého adresáta se dopis nepovažuje ani po
>nějaké době za doručený.
>Moc prosím o radu jak dále postupovat a ukončit tak
>můj pracovní poměr. Předem děkuji
>Tak ano, stále to existuje, zkuste se podívat na www.cmkos. regionální centra, když rozkliknete, je tam žádanka o právní pomoc, kde se uvádí, zda je dotyčný členem odborů nebo ne, tzn. radí i nečlenům. Nechci jim dělat reklamu, ale ve Vašem případě by to asi byla rada nejlevnější (zdarma(.
můžete zkusit
http://aperio.cz/poradna/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 4. 2012 20:40
Dobrý den,
moc prosím o informaci jak dále postupovat v této situaci:
V únoru 2012 skončila má 3-letá rodičovská dovolená, před koncem jsem kontaktovala svého původního zaměstnavatele (s.r.o.) a od jednatele jsem se dozvěděla, že v roce 2010 byla společnost prodána, nyní je vedená pod stejným IČ, novým názvem, adresou a jednatelem. V době prodeje jsem byla jediným zaměstnancem a v té době v ochranné lhůtě na rodičovské dovolené, o prodeji a změnách jsem nebyla informována. Původní jednatel mi sdělil pouze nový název společnosti a prý s nimi od prodeje neudržuje žádné kontakty. Kontaktovala jsem tedy novou společnost (také s.r.o.) s informací, že se blíží můj návrat do zaměstnání s tím jakou práci a na jakém místě pro mne mají dle mé původní smlouvy k dispozici. Dopis se obratem vrátil s tím, že adresát je na uvedené adrese neznámý, tato adresa je uvedena v obchodním rejstříku. Zkusila jsem poslat dopis také na adresu nového jednatele do Maďarska taktéž uvedenou v obchodním rejstříku, dopis se také vrátil z důvodů adresát neznámý - chybná adresa. Jiná adresa ani žádný jiný kontakt na firmu neexistuje. Poté jsem ještě na obě adresy poslala výpověď, se stejným výsledkem.Tudíž jsem stále vedená na sociálce a zdravotní pojišťovně jako zaměstnanec, nemám ukončený pracovní poměr, zápočtový list, nemohu se zaregistrovat na pracovním úřadě. Pracovním úřad mi sdělil, že dokud jsem zaměstnaná nemohou mi nijak pomoci a ať se obrátím na inspektorát práce. Na inspektorátu práce mi sdělili, že mohu podat pouze stížnost na původního zaměstnavatele, že jsem nebyla informována o změnách a také stížnost na novou společnost za to, že nesídlí na adrese uvedené v OR, (což nijak neřeší mou situaci).Jsem tedy stále v zaměstnaneckém poměru, protože mnou podaná výpověď nebyla nikým přijata a v případě neznámého adresáta se dopis nepovažuje ani po nějaké době za doručený.
Moc prosím o radu jak dále postupovat a ukončit tak můj pracovní poměr. Předem děkuji