Výpověď z nesehnatelné sro prosím p.Páju

• (neregistrovaný)

11. 4. 2012 20:40

Dobrý den,
    moc prosím o informaci jak dále postupovat v této situaci:
    V únoru 2012 skončila má 3-letá rodičovská dovolená, před koncem jsem kontaktovala svého původního zaměstnavatele (s.r.o.) a od jednatele jsem se dozvěděla, že v roce 2010 byla společnost prodána, nyní je vedená pod stejným IČ, novým názvem, adresou a jednatelem. V době prodeje jsem byla jediným zaměstnancem a v té době v ochranné lhůtě na rodičovské dovolené, o prodeji a změnách jsem nebyla informována. Původní jednatel mi sdělil pouze nový název společnosti a prý s nimi od prodeje neudržuje žádné kontakty. Kontaktovala jsem tedy novou společnost (také s.r.o.) s informací, že se blíží můj návrat do zaměstnání s tím jakou práci a na jakém místě pro mne mají dle mé původní smlouvy k dispozici. Dopis se obratem vrátil s tím, že adresát je na uvedené adrese neznámý, tato adresa je uvedena v obchodním rejstříku. Zkusila jsem poslat dopis také na adresu nového jednatele do Maďarska taktéž uvedenou v obchodním rejstříku, dopis se také vrátil z důvodů adresát neznámý - chybná adresa. Jiná adresa ani žádný jiný kontakt na firmu neexistuje. Poté jsem ještě na obě adresy poslala výpověď, se stejným výsledkem.Tudíž jsem stále vedená na sociálce a zdravotní pojišťovně jako zaměstnanec, nemám ukončený pracovní poměr, zápočtový list, nemohu se zaregistrovat na pracovním úřadě. Pracovním úřad mi sdělil, že dokud jsem zaměstnaná nemohou mi nijak pomoci a ať se obrátím na inspektorát práce. Na inspektorátu práce mi sdělili, že mohu podat pouze stížnost na původního zaměstnavatele, že jsem nebyla informována o změnách a také stížnost na novou společnost za to, že nesídlí na adrese uvedené v OR, (což nijak neřeší mou situaci).Jsem tedy stále v zaměstnaneckém poměru, protože mnou podaná výpověď nebyla nikým přijata a v případě neznámého adresáta se dopis nepovažuje ani po nějaké době za doručený.
    Moc prosím o radu jak dále postupovat a ukončit tak můj pracovní poměr. Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2012 7:49

m. (neregistrovaný)

Re: Výpověď z nesehnatelné sro prosím p.
      Zkuste se ještě obrátit na nějakého právníka z odborů, svého času radili zdarma i lidem, kteří nejsou odborově organizováni, měli by o problémech z pracovního práva něco vědět. Třeba nějaká krajská nebo okresní odborová rada něco takového vede, jestli ještě existuje.

>V únoru 2012 skončila má 3-letá rodičovská dovolená,
      >před koncem jsem kontaktovala svého původního
      >zaměstnavatele (s.r.o.) a od jednatele jsem se dozvěděla, že v
      >roce 2010 byla společnost prodána, nyní je vedená pod
      >stejným IČ, novým názvem, adresou a jednatelem. V době
      >prodeje jsem byla jediným zaměstnancem a v té době v
      >ochranné lhůtě na rodičovské dovolené, o prodeji a
      >změnách jsem nebyla informována. Původní jednatel mi
      >sdělil pouze nový název společnosti a prý s nimi od prodeje
      >neudržuje žádné kontakty. Kontaktovala jsem tedy novou
      >společnost (také s.r.o.) s a pracovním úřadě. Pracovním úřad mi
      >sdělil, že dokud jsem zaměstnaná nemohou mi nijak
      >pomoci a ať se obrátím na inspektorát práce. Na
      >inspektorátu práce mi sdělili, že mohu podat pouze stížnost na
      >původního zaměstnavatele, že jsem nebyla informována o
      >změnách a také stížnost na novou společnost za to, že
      >nesídlí na adrese uvedené v OR, (což nijak neřeší mou
      >situaci).Jsem tedy stále v zaměstnaneckém poměru,
      >protože mnou podaná výpověď nebyla nikým přijata a v
      >případě neznámého adresáta se dopis nepovažuje ani po
      >nějaké době za doručený.
      >Moc prosím o radu jak dále postupovat a ukončit tak
      >můj pracovní poměr. Předem děkuji

• 12. 4. 2012 7:53

m. (neregistrovaný)

>Tak ano, stále to existuje, zkuste se podívat na www.cmkos. regionální centra, když rozkliknete, je tam žádanka o právní pomoc, kde se uvádí, zda je dotyčný členem odborů nebo ne, tzn. radí i nečlenům. Nechci jim dělat reklamu, ale ve Vašem případě by to asi byla rada nejlevnější (zdarma(.

• 12. 4. 2012 11:03

Kara (neregistrovaný)

Řekla bych, že tento problém by měl řešit právě ÚP. Na co je platíme?

• 12. 4. 2012 17:58

JirkaZ (neregistrovaný)

ÚP již neřeší pracovní záležitosti, nyní už jen vyplácí peníze. Ministr říkal, že výrazně stoupla jejich efektivita.

• 12. 4. 2012 18:16

div (neregistrovaný)

Koho ? Těch ministrů ? Souhlasím, efektivní v tom, jak vymýšlet ptákoviny jsou na 120%.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).