Re: Švarc system - kadeřnictví
Protože dělá u Vás, tak by měla být Váš zaměstnanec a nebo mít smlouvu o pronájmu, mít svůj prostor své účetnictví atd a samozřejmě mít svůj materiál
jinak pokud Vás někdo udá, tak pokuta až 100 000,- a než učešete tolik hlav a vyděláte čistého 100 000,- to Vás budou ruce bolet!!!!!
>Dobrý den, potřebuji poradit.
>Mame smlouvu mezi mnou a pani - pronajem kresla v
>kadernictvi. jsem majitelka kadernictvi. Pani provadi
>ukony zakaznicim. Tržby jdou mě (platby kartou, hotove),
>pani mi pak vyfakturuje castku za svoji praci a ja ji
>to vzdy zaplatim . Jedná se prosím o Švarc system?
ano, klasický
jo a
>jeste ji fakturuji za spotrebovany materiál na
>zákaznice.
já bych to viděl takto:
-pronajaté křeslo + potřebné zázemí a media smlouvou
-vlastní veškerý materiál, nástroje, přístroje a pomůcky
- do smlouvy dát využití Vašeho kartového terminálu pro případ, že zákazník si přeje platit kartou s Vaší povinností ji neprodleně částku převést na její podnik. účet, jinak platby hotově jí osobně po ukončení úkonu, určitě všichni klienti nechtějí kartou platit, nebo by si musela pořídit vlastní kartový terminál, ale netuším, co to všechno obnáší, zejména finančně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2012 11:53
Dobrý den, potřebuji poradit.
Mame smlouvu mezi mnou a pani - pronajem kresla v kadernictvi. jsem majitelka kadernictvi. Pani provadi ukony zakaznicim. Tržby jdou mě (platby kartou, hotove), pani mi pak vyfakturuje castku za svoji praci a ja ji to vzdy zaplatim . Jedná se prosím o Švarc system? jo a jeste ji fakturuji za spotrebovany materiál na zákaznice.