Pronájem bytových a nebyt.prostor DPH

• (neregistrovaný)

12. 4. 2012 14:38

Prosím o radu jak je to s uplatněním nákladů na opravy nemovitosti z pohledu DPH u nemovitosti, která je v majetku, ale část objektu se pronajímá neplátci DPH a část plátci.
    Nevím zda to chápu zprávně, že pokud se jedná o opravu objektu pranajímaného plátci uplatním si odpočet DPH v plnné výši.
    Pokud však se bude jednat oopravu objektu pranajímaného pro neplátce nemohu si uplatnit odpočet u oprav.
    Ještě mám i v daném objektu kancelář spol.,která vlastní objekt v maj.,tak při opravě kanceláře si mohu uplatnit odpočet DPH v plné výši???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2012 15:02

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Pronájem bytových a nebyt.prostor DP
      pronájem plátci s 20%,přijatá plnění nárok plný odpočet
      pronájem neplátci s 0%, přijatá plnění bez nároku
      ad3) ano

• 12. 4. 2012 15:06

alifo (neregistrovaný)

Děkuji za odpověd, prosím nevíte náhodou příslušný § kde by to bylo jasně uvedené, bohužel jsem jej nenašla.
      Mám daňovou kontrolu a paní z Fú mi tvrdí , že to takto není...,ale zatím mi žádný § mi nezdělila.

• 12. 4. 2012 16:30

alico (neregistrovaný)

děkuji to jsem si také myslela...
      paní zřejmě jde o
      § 76 Způsob výpočtu nároku na odpočet daně v krácené výši
      (1) Použije-li plátce přijaté zdanitelné plnění v rámci svých ekonomických činností jak pro plnění s nárokem na odpočet daně uvedená v § 72 odst. 1, tak pro plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně s místem plnění v tuzemsku i mimo tuzemsko, s výjimkou plnění uvedených v § 72 odst. 1 písm. d), má nárok na odpočet daně pouze v krácené výši odpovídající rozsahu použití pro plnění s nárokem na odpočet daně.
      To se ale výše uvedeného dotazu netýká...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).