Re: co doložit-daňový bonus přítel
Potvrzení musím mít, i když jsem na rodičovské? Když nepobírám žádný příjem, tak přece nemůžu uplatňovat ani bonus, nebo se mýlím?
Zkušenost z dnešního dne, FÚ poslal SMS, že chce doložit kopií RL, nechceme provokovat, tak doložíme, myslím si ale, že FÚ má kontakt na ÚP kontaktní místo, protože při potvrzování příjmů pro dávky SSP se vyplňuje že se podává DP a že si může úřad zjistit příjem na FÚ. Tudíž by si FÚ mohl narozené dítě také sám zjistit, ale proč by to sám dělal.
Praxe: FÚ sděluje ÚP výši příjmů pro dávky SSP elektronicky, bohužel obráceně žádné informace sdělovány nejsou a nejsem si jistá, zda to podle zákona lze. Snad formou součinnosti, ale to by trvalo podstatně déle a pokud by šlo o vrácení přeplatku, pak by nešlo dodržet 30denní lhůtu a zřejmě by muselo být zahájeno řízení k odstranění pochybností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2012 10:15
Dobrý den, co musí doložit přítel na FU, když si chce uplatnit v daňovém přiznání bonus na naše společné dítě? Žijeme spolu, ale nejsme manželé, teď jsem se dozvěděla, že když jsem na rodičáku, může si on uplatňovat odpočet.
Děkuji