Re: 2.MD po RD nenavazuje -platit nemoc.
>Jsem zaměstnanec na RD do 2 let věku dítěte (tj.
>11/2012), snažíme se o dítě, ale zatím to vypadá že mi
>vznikle nějaká prodleva mezi skončenou 1.RD a nástupem na
>2.MD (1,2,či 3 měsíce, kdo ví). Zaměstnavatel pro ten
>případ souhlasí s prodloužením RD do tří let věku
>dítěte.
Jak SOUHLASÍ? On je povinen Vám vyhovět - § 196 ZP.
>Jak to bude s mateřskou? Na sociálce mi trvdí, že
>i když zůstanu zaměstnaná a na rodičovské, musím si po
>skončení dávek ve dvou letech dcery do nástupu na 2.MD
>platit nemocenskou, jinak nebudu mít nárok na PPM?
Na sociálně seděla zřejmě nějaké nová paní, co se zaučuje ... není to pravda.
>Přitom jsem četla, že bych ji měla dostat a dokonce ne
>nižší než minule.
Dostanete ji ve výši první PPM.
Citace z webu ČSSZ:
http://www.cssz.cz/templates/nejcastejsi-dotazy.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID={297E2F70-A9FC-4549-95A0-74E5AF560B02}&NRORIGINALURL=%2fcz%2fo-cssz%2finformace%2fnejcastejsi-dotazy%2fnejcastejsi-dotazy-nemocenske-pojisteni.htm&NRCACHEHINT=Guest#28
ěkuji oběma za odpověď! Myslela jsem si, že je to tak, ale paní úřednice mě s tím, že budu platit měsíčně cca 2.5tis nemocenskou jen proto, že jsem doma bez přííjmu a čekám na nástup na 2.mateřskou, poněkud vyděsila... Díky! kristina
Pravděpodobně jste si nerozuměli. Vám skončí pobírání rodičovského příspěvku a u zaměstnavatele požádáte o rodičovskou dovolenou do 3 let věku dítěte. V té době nebudete mít v případě nemoci nárok na nemocenskou, protože budete na RD, ale na PPM ano, protože budete stále zaměstnanec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 4. 2012 12:56
Dobrý den, pročetla jsem spoustu zde uvedených diskusí, ale na sociálce mi řekli 2x něco jiného, takže pro jistotu se ptám.
Jsem zaměstnanec na RD do 2 let věku dítěte (tj. 11/2012), snažíme se o dítě, ale zatím to vypadá že mi vznikle nějaká prodleva mezi skončenou 1.RD a nástupem na 2.MD (1,2,či 3 měsíce, kdo ví). Zaměstnavatel pro ten případ souhlasí s prodloužením RD do tří let věku dítěte. Jak to bude s mateřskou? Na sociálce mi trvdí, že i když zůstanu zaměstnaná a na rodičovské, musím si po skončení dávek ve dvou letech dcery do nástupu na 2.MD platit nemocenskou, jinak nebudu mít nárok na PPM? Přitom jsem četla, že bych ji měla dostat a dokonce ne nižší než minule.
Díky moc za odpověď. Kristina