Re: výpovědní doba
Pokud by vám zaměstnavatel chtěl dát výpověď z pracovního poměru pro nadbytečnost, záleží na tom, kdy vám bude doručena. Pokud by vám ji doručil do konce dubna, začne od 1.5. běžet dvouměsíční výpovědní doba a PP by skončil 30.6.2012 a ve mzdě za červen by bylo vyplaceno odstupné. Po celou výpovědní dobu vám musí přidělovat práci podle pracovní smlouvy.Pokud by práci pro vás neměl, musel by vám platit náhradu mzdy. Další možností by bylo skončení PP dohodou např. 30.4., ale na dohodu musíte přistoupit a musel byste si pohlídat, aby v dohodě byl uveden důvod skončení PP, tedy nadbytečnost, aby byl nárok i v tomto případě na odstupné. Když byste s dohodou nesouhlasila a nepodepsala ji, nemá jinou možnost ukončení PP než výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 4. 2012 11:26
Když zaměstnanec chce ukončit pracovní poměr, tak vím, že když dá výpověď např. 26.3. , tak mu od 1.4.do 31.5. běží výpovědní doba. Chci se zeptat , zda toto platí i v případě, když mi zaměstnavatel dá výpověď pro nadbytečnost nebo když firma končí s činností. Když mi dá vědět , že můj prac. poměr končí k 30.4.2012 z těchto důvodů,tak můj pracovní poměr vlastně končí až 30.6. 2012 a jsem ve výpovědní době, když nebude práce, jak mi to bude zaměstnavatel platit ( průměrem)? A to ještě dostanu odstupné? . Může mi zaměstnavatel jednoduše napsat , že můj prac. poměr končí k 30.4. 2012 a konec ( mzda za duben + odstupné)?
Děkuji za odpověď , asi mě něco takového čeká a tak se ptám jak to má být správně.