Re: výpověď z dohody o provedení práce
další názor:
Autor: Petr Bukovjan
vloženo: 23. 3. 2012 16:18:06
Dobrý den. V rámci AKV jsme se shodli, že zákonnému požadavku na uvedení doby, na kterou se dohoda o PP uzavírá, je i uvedení toho, že na dobu neurčitou. Jen doporučuji si v tomto případě sjednat raději též způsoby jejího zrušení (ostatně to sama uvádíte). Pokud jde o vztažení § 39 ZP na dohody, takový názor se objevil, já ho považuji eufemisticky řečeno za nesmyslný.
další :
JUDr. Zuzana PLÁNIČKOVÁ, Ing. Tereza HAVELKOVÁ
V DPP musí být sjednána doba, na kterou se tato dohoda uzavírá. Tento požadavek nevylučuje, aby DPP byla uzavřena i na dobu neurčitou, stačí v DPP uvést údaj o uzavření na dobu neurčitou. V dohodě by měl být obsažen sjednaný druh práce a předpokládaný rozsah práce, v neposlední řadě se v dohodě sjednává výše odměny z dohody. V DPP by také mohl být sjednán způsob jejího ukončení, zejména podmínky pro výpověď této dohody a pro běh výpovědní doby v případě DPP uzavírané na delší dobu.
Podle mne je povinnost uvést v DPP dobu, na jakou se uzavírá nutné pro případné platby nemocenských dávek, pokud by byla DPP vyšší než 10000,- a vznikl na ně nárok. Jiný smysl v tom nevidím.
No jinak já si taky myslím, že sjednání doby je i doba na dobu neurčitou a když to říkali i na školení, tak tomu věřím. A děkuji za radu, že tedy způsob výpovědi uvést na dohodu. Tak to tak udělám a mělo by to být správně.
Děkuji všem za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 4. 2012 14:51
Dobrý den, prosím Vás mám takový dotaz. Byla jsem na školení a tam nám sdělili, že můžeme uzavřít dohodu o provedení práce na dobu neurčitou, když vymezíme příjem třeba za 1 odpracovanou hodinu. Byl by to tzv. člověk na zavolanou.
Ráda bych toto takto učinila abysme nemuseli stále sepisovat nové DPP, ale teď nevím jak lze tuto dohodu v případě doby neurčité ukončit. Myslela jsem si, že se to může i jednostranně s 15 denní výpovědní dobou, ale toto sdělení jsem našla jen u Dohody o pracovní činnosti §76. Poradíte někdo? Děkuji za rady a odpovědi.