Re: Rozvaha a výkaz - nesedí výsledek ho
Dobrý den, koukněte nejdřív zda je stejný HV ve výsledovce a v rozvaze. Pokud ano, je chyba v rozvaze. Zjistěte o kolik to nesedí a koukněte do hlavní knihy, jestli tam nemáte takovou částku jako zůstatek na nějakém účtu. Nevím, v jakém programu účtujete, ale v některých při zadání nového účtu automaticky tento účet nezařazují k načtení do rozvahy.
Já mám právě HV v rozvaze : 523 692 a ve výsledovce: 519 921
Nesedí to teda o 3 771
Prohledala jsem celou hlavní knihu, ale taková částka tam nikde není.
Dělám v programu Premier.
V hlavní knize jsem si napsala nějaké částky menší co tam mám, tak jestli to nedá tu částku po sečtení těch 3771, ale zatím se mi to nedaří teda vykoumat :(
Sktuste uvedené výkazy po měsících za leden, únor,.. až se dostanete tam, kde chyba vznikla. Bude se Vám lépe hledat.
Ztrátu nebo zisk z r.2010 předpokládám, že máte v r.2011 přeúčtovanou, tak aby účet 431=0. Kdysi jsem v Premiérovi pracovala a vím, že se přímo v Rozvaze i ve Výsledovce na každém řádku dalo rozkliknout z jakých analityckých účtů se tento řádek skládá. Zkontrolujte si, jestli vám to souhlasí na Hlavní knihu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 4. 2012 15:13
Dobrý den, prosím vás, nesedí mi částky v rozvaze - pasiva a ve výkazu výsledku hospodaření běžného účetního období. Nemůžu vykoumat proč. Poradil by mi někdo jak to sama vypočítám ten výsledek. Přiznání k dani dělám poprvé a hned mi to finančák vrátil :)