Re: Rozvaha a výkaz - nesedí výsledek ho
Dobrý den, koukněte nejdřív zda je stejný HV ve výsledovce a v rozvaze. Pokud ano, je chyba v rozvaze. Zjistěte o kolik to nesedí a koukněte do hlavní knihy, jestli tam nemáte takovou částku jako zůstatek na nějakém účtu. Nevím, v jakém programu účtujete, ale v některých při zadání nového účtu automaticky tento účet nezařazují k načtení do rozvahy.
Já mám právě HV v rozvaze : 523 692 a ve výsledovce: 519 921
Nesedí to teda o 3 771
Prohledala jsem celou hlavní knihu, ale taková částka tam nikde není.
Dělám v programu Premier.
V hlavní knize jsem si napsala nějaké částky menší co tam mám, tak jestli to nedá tu částku po sečtení těch 3771, ale zatím se mi to nedaří teda vykoumat :(
Sktuste uvedené výkazy po měsících za leden, únor,.. až se dostanete tam, kde chyba vznikla. Bude se Vám lépe hledat.
Ztrátu nebo zisk z r.2010 předpokládám, že máte v r.2011 přeúčtovanou, tak aby účet 431=0. Kdysi jsem v Premiérovi pracovala a vím, že se přímo v Rozvaze i ve Výsledovce na každém řádku dalo rozkliknout z jakých analityckých účtů se tento řádek skládá. Zkontrolujte si, jestli vám to souhlasí na Hlavní knihu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2012 15:13
Dobrý den, prosím vás, nesedí mi částky v rozvaze - pasiva a ve výkazu výsledku hospodaření běžného účetního období. Nemůžu vykoumat proč. Poradil by mi někdo jak to sama vypočítám ten výsledek. Přiznání k dani dělám poprvé a hned mi to finančák vrátil :)