Ukončení prac.poměru a začátek dalšího

• (neregistrovaný)

19. 4. 2012 6:18

Dobrý den, 2.4. k nám nastoupil nový zaměstnanec, podepsal pracovní smlouvu s tímto datem nástupu, se stejnými daty jsem ho přihlásila na OSSZ a zdrav.poj. Až teď mi doručil zápočtový list od svého předchozího zaměstnavatele, na kterém má ukončení pracovního poměru 2.4. Vysvětlil mi to tak, že 2.4. ráno u nás nastoupil a potom teprve šel zrušit pracovní poměr u toho původního zaměstnavatele. Co mám, prosím, teď dělat, když 2.4. byl zaměstnán ještě tam i zároveň už i u nás?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2012 6:30

jasná (neregistrovaný)

Re: Ukončení prac.poměru a začátek další
      Nic se neděje, může mít klidně více pracovních poměrů.
      Jenom by vám měl donést od bývalého zaměstnavatele potvrzení, že za duben neměl již u nich podepsané prohlášení a pokud nedonese, neposkytnete za duben slevu na poplatníka, ta bude náležet až od května. Budete pracovat s tím, že u vás nemá na duben podepsané prohlášení.

• 19. 4. 2012 6:33

I. (neregistrovaný)

Na tom zápočťáku má uvedeno, že odpočty pro daňové účely v měsíci dubnu nemá. Takže mu můžu uplatnit za duben slevu na poplatníka, že? A budu mu moct v příštím roce udělat roční zúčtování, když vlastně ten 1 den měl souběh zaměstnání?

• 19. 4. 2012 6:41

jasná (neregistrovaný)

Pokud máte potvrzení, že nemá na měsíc duben podepsané prohlášení, uplatníte slevu na poplatníka již za duben. Pokud bude mít za duben u bývalého zaměstnavatele srážkovou daň, RZD budete mohla provést. Pokud bude mít zálohovou daň (možná mu budou ještě proplácet dovolenou a měl by příjem nad 5 000,-), pak by měl souběh zálohových daní a musel by si podat daňové přiznání.

• 19. 4. 2012 6:55

I. (neregistrovaný)

Moc děkuju a přeji hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).