Re: vstup.prohlídka
já mám tedy zkušenost pouze s našim závodním lékařem, smlouvu máme uzavřenu 14 dní, protože jsme nové s.r.o. a tento záv.lékař mi poslal formulář žádanky, kterou musí zam-ci u něj předkládat.... Takže buďto nemáte závodního lékaře a potvrzení Vám vydal váš praktický lékař (což nelze, jelikož každá firma musí mít sjednaného záv.lékaře, ale to není Vaše starost) anebo špatně komunikuje mzdová účtárna se závodním lékařem... pokud se jí něco na posudku nelíbí, tak dle mého názoru, se s ním má domluvit a nikoliv aby toto řešil zam-ec... vy jste svoji povinnost splnila a nechala bych to na zam-teli, aby si udělal pořádek
ono je těžké nechat to na z-teli, když jí posudek vrátil a paní chce pracovat ... Naše firma má smlovu s lékařem, budoucím z-cům vystavuji žádost o lékařský posudek, který vyplním-jméno, narození, funkce, orazítkuji, podepíši a tento posudek závodní lékař vypíše a skutečně tam je - z-ec je schopný výkonu práce a vše plyne bez problémů. Pokud o práci stojíte, nenechte se z-telem odbýt a požadujete od nich žádost o lékařský posudek, obraťte se na vedoucího personálního odd. pokud ho mají, možná je to malá firma a vše zajišťuje jen jedna osoba ..? pak se domluvte s ní.
od 1. dubna platí pro lékaře nový zákon... se záv. lékařem měla mzdová účetní přeci komunikovat a měla by mít od něj žádanku, se kterou tam zam-ci chodí.....
Paní all, kdo u vás ve firmě posílá zaměstnance na vstupní prohlídku ? Pravděpodobně je to všude různé - u nás to dělám já - tedy mzdovka a personalistka. I když právě včera mi bezpečák řekl, že na vstupní prohlídku bychom zaměstnance měli vybavit žádankou se seznamem činností, kde lékař musí vyznačit, zda tyto činnosti je zaměstnanec schopen dělat. A tento seznam by měl vytvořit ten přímý nadřízený.
Ano,vstupní prohlídky , já to také dělám. Já reagovala na to, že by s lékařem měla komunikovat mzdová - nač mzdová ? Mzdová eventuelně dostane seznamy zaměstnanců se lhůtami, kdy mají na prohlídku jít. Nebo u vás mzdová rozhoduje o tom, zda se jedná např. o práci ve výškách, řidiče, zaměstnance do 50 let, nad 50, ionizující záření , vozíkáře atd. ? Každý chodí v jiném intervalu, což hlídá každý nadřízený, nebo možná bezpečák, ale určitě ne mzdová.
No mezi námi, já to dělám také, ale od vedoucích se nechám dát seznamy s časovými intervaly prohlídek vždy na ten rok, protože klidně to s lékařem vybavím, ale nejsem ochotná na sebe brát zodpovědnost za příslušné vedoucí pracovníky, kteří za tohle berou peníze. Navíc já přece neznám jejich rozvrh prací, tudíž bych je objednala k lékaři třeba v nevhodnou dobu, od toho je jejich přímý nadřízený, aby skloubil dobu práce a dobu, kdy musí navštívit lékaře. Takže mám seznamy a případně u lékaře objednám podle toho, jak mi vedoucí dají seznamy na kdy a koho potřebují objednat a kontroluju se svými záznamy. Ale vy jste asi menší organizace , kde máte víc kumulací, my zas máme víc lidí v různorodých profesích a spoustu vedoucích ....
>>>>>>>
>>>>>>by
>>>>>>mít od něj žádanku, se kterou tam zam-ci chodí.....
>>>>>
>>>>>A proč proboha mzdová účetní ? Snad přímý nadřízený
>>>>>zaměstnance ne ?
>>>>Paní all, kdo u vás ve firmě posílá zaměstnance na
>>>>vstupní prohlídku ? Pravděpodobně je to všude různé -
>>>>u
>>>>nás to dělám já - tedy mzdovka a personalistka. I
>>>>když
>>>>právě včera mi bezpečák řekl, že na vstupní prohlídku
>>>>bychom >>mzdová rozhoduje o tom, zda se jedná např. o práci ve
>>>výškách, řidiče, zaměstnance do 50 let, nad 50,
>>>ionizující
>>>záření , vozíkáře atd. ? Každý chodí v jiném
>>>intervalu, což hlídá každý nadřízený, nebo možná
>No mezi námi, já to dělám také, ale od vedoucích se
>nechám dát seznamy s časovými intervaly prohlídek vždy
>na ten rok, protože klidně to s lékařem vybavím, ale
>nejsem ochotná na sebe brát zodpovědnost za příslušné
>vedoucí pracovníky, kteří Děkuji Vám všem za odpověď.Mohl by mi někdo napsat, v jakém zákoně vše najdu a jestli opravdu byl výše uvedený zák.zrušen?Mz.účetní mi žádnou žádanku nechce vydat, prý mi to má napsat lékař sám.Jsem z toho zoufala, protože jsem zaplatila za papír , který pro mého zam-tele nemá význam.Kde prosím Vás najdu správný postup ,jak má ta žádanka vypadat? Jsem z toho zoufalá, protože zam-tel to nechce řešit a lékař taky ne.Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2012 19:39
Dobrý večer, na zač.dubna jsem nastoupila do nového zam. a donesla jsem zam-li doklad o vstup.prohlídce. lékař mi vyjel z PC posudek o zdrav.způsobilosti k práci podle §21 zák.č20/1966 Sb., kde u výkonu práce označil 1.Zam-tel mi papír vrátil, tím že pro něj tento papír nemá význam ,protože na něm není vyznačeno slovy zda jsem způsobila k výkonu práce. Lékař mě zase "vyhodil", že mi jiný papír dát nemůže. Ještě k tomu jsem zjistila, že výše uvedený paragraf je neplatný. Jak mám postupovat? musí mi dát zam-tel tzv.žádanku na vstup.prohlídku , kterou mi lékař vyplní podle mého zdar.stavu?Děkuji za rady