Re: Kontrola ÚP
na kontrole ÚP jsem byla, kontrolovali hlavně náležitosti pracovních smluv, docházkové listy, špatně jsme měli to, že jsme neevidovali v docházce pauzu - přestávku, ukončení pracovního poměru náležitosti a datumy zda se třeba nepodepsala pracovní smlouva až po nástupu do zaměstnání, taky minimální mzdy dle mzdových tarifů, dost se ve všem šťourali, neustále hledali v zákonech zda to tak být může či ne a byla jsem tam určitě 4 hodiny a to máme tři zaměstnce.
Re: Kontrola ÚP
No, jsem na to opravdu zvědavá... Samozřejmě se člověk časem učí, ty smlouvy jsou většinou x-let staré, když budou chtít, určitě něco vyšťourají... Evidenci odprac.doby máme vedenou jen v PC, musí u ní být podpisy zaměstnanců? Minimální tarify máme dodržené... Mohu se ještě prosím zeptat, když tedy našli třeba tu nesrovnalost v docházce, byla za to pokuta?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 4. 2012 13:55
Prosím, můžete mi někdo poradit? Na udání bývalého zaměstnance se nám ohlásila kontrola z úřadu práce. Celý problém nastal ve chvíli, kdy se vystupňovaly problémy mezi zaměstnancem a majitelem firmy, nakonec se dohodli na ukončení dohodou ke konci měsíce. Dohodu podepsali 19., s tím, že zaměstnanec odpracuje do konce měsíce - nicméně ten již do práce nedorazil (s odůvodněním, že čerpá dovolenou). Jenže dovolenou měl v tu dobu již vyčerpanou, takže jsem ho od 20.-30. vedla jako neomluvenou absenci. Bylo to tak v pořádku? Na co si máme dát pozor?