Re: Faktura z r.2011
>V DE evidenci za rok 2011 jsem zjistila , že byla omylem vložena
>do příjmů faktura z roku 2011 ve výši 40.000,-Kč ,
>tato faktura byla,ale proplacena na BÚ až v roce
>2012!Tento rok zdanit příjem znova a za rok 2011 udělat
>opravné daňové přiznání ? Nemám s tímto žádné zkušenosti,
>co byjste mě poradili, děkuji.
Z pohledu Fu jste si navýšila daňový základ r.2011 o 40.000 tis., povinnost opravovat to není. Z vašeho hlediska jste je ale přeplatila o 6.000 kč na dani a navýšila si základny pro výpočet pojistného. Je to na Vás, není to zas tak málo peněz a za tu práci to snad i stojí.
Podáte dodatečné DAP za rok 2011, přečtěte si daňový řád §141, bod 2) - opravujete na daň nižší, takže dle bodu 5) uvedete důvody opravy. Takto vzniklý "přeplatek" Vám FU do 30 dnů vrátí (součástí DAP je žádost o vrácení přeplatku, úplně na konci, nezapomenout podepsat)
Co se týká pojišťoven, nevím jak to je . . zdali přeplatek nebudou automaticky brát jako platbu zálohy na nové období.
Snad někdo poradí víc.
Kdyby jste se rozhodla to neopravovat, není tato platba daňová letos (již jste ji dalnila v roce 2011) - nezahrnete ji do základu daně 2012.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
21. 4. 2012 2:25
V DE evidenci jsem zjistila , že byla omylem vložena do příjmů faktura z roku 2011 ve výši 40.000,-Kč , tato faktura byla,ale proplacena na BÚ až v roce 2012!Tento rok zdanit příjem znova a za rok 2011 udělat opravné daňové přiznání ? Nemám s tímto žádné zkušenosti, co byjste mě poradili, děkuji.