Jsem OSVČ, nemám el.podpis, dat.schránku

• (neregistrovaný)

21. 4. 2012 18:41

dobrý den, jsem OSVČ, čerstvě plátce DPH. mám fakturu s Polska za nákup zboží,
    a to se musí poslat na fin. úřad Souhrnné hlášení, ale píšou pouze elektronicky, ne v papírové podobě.
    já ale nemám el.podpis ani datovou schránku a odevzdání DPH a SOuhr, hlášení je už ve středu, vůbec si nevím rady. prosím o radu.
    JarkaK.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 4. 2012 18:51

Eva M.

Re: jsem OSVČ, nemám el.podpis, dat.schr
      Tu fakturu z Polska máte určitě od března, to jste si už datovou schránku mohla zařídit ;-) Takže co teď? Hned v pondělí si zažádejte na poště o datovou schránku. Zároveň na berňák zatím podejte přiznání k SH v papírové podobě. K podání připojte (papírovou) omluvu, že si datovou schránku teprve zřizujete, takže elektronicky jim to pošlete hned, jak ji budete mít aktivní, a že zatím podáváte papírově proto, abyste nebyla v prodlení. Uvedený postup není úplně košer, ale nic lepšího poradit neumím. Zřízení i provoz datové schránky je zadarmo.

• 21. 4. 2012 19:03

Zdenka01 (neregistrovaný)

Na daňovém portále EPO můžete vyplnit formulář, odeslat - musíte zatrhnout bez elektronického podpisu - a odešlete. Vytiskněte si formulář, podepište a zašlete poštou na FÚ. Nepotřebujete datovou schránku ani elekr. podpis.
      Odkaz na EPO zde:

https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces;jsessionid=5AADD5AD775C5A4C88A3F93858BB6D8B.ajp13sqli2v

• 21. 4. 2012 19:07

MíšaF (neregistrovaný)

vy je jste pořídili zboží z PL, nemáte ale povinnost podávat souhrnné hlášení - to pouze v případě, kdybyste prodávala zboží/službu do EU VY!!! Co se týče zřízení datové schránky - ano, můžete si ji do budoucna zřídit, ale také nemusíte. Elektronicky byste poslala přes EPO, ale jelikož nemáte elektronický podpis, tak se pak ještě tento vyplněný formulář z EPO tiskne, podepíše se to a odešle se na FÚ...

• 21. 4. 2012 19:07

alli (neregistrovaný)

Píšete, že máte fakturu z Polska. Pokud jste ji přijala, ne vystavila, nemusíte podávat souhrnné hlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).