Re: Prodejka za hotové pro odběrat. z Po
Pokud můžete prokázat že zboží bylo dodáno do EU, pak můžete vystavit béz DPH (to si odvede v PL odběrtel).
Pokud to prokázat nemůžete - což je asi případ maloobchodního prodeje- pak musíte vystavit doklad s DPH. jako při prodeji českým zákazníkům.
Re: Prodejka za hotové pro odběrat. z Po
Dobry den, pročitam ten diskuse prave na maloobchodni prodej v EU, jen z druhe strany.
Zaměstnanec byl na služební ceste v EU a donesl doklad hotovostní na nákup odborné literatury vč. jejich DPH. Budu postupovat, ze dám celé vč. jejich vat do dan. N a nikde nevykazuji ? Nebo se musí udělat revers na celou částk s dph a vyměřit jakoby znovu dph naše ? Ale to mi přijde divné ,když už přeci bylo jednou dph v jejich zemi zaplacené...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2012 1:28
Prosím o radu. Fyzická osoba vystavila prodejku za hotové na zboží - zákazník uvedl svůj DIČ a dle toho jsem zjistila, že se jednalo o firmu z Polska, plátce DPH. Prodejka byla vystavena na celkovou částku i s DPH, kterou polský zákazník - odběratel uhradil. Chtěla jsem se zeptat, jak s priznáním k DPH? Uvedu fakturu na řádek 20 - celou cenu i s DPH? Nebo ji mám nechat na řádku 1? Další faktury jsou již vystavené v pořádku, tzn. bez DPH. Děkuji za případné odpovědi.