Re: Prodejka za hotové pro odběrat. z Po
Pokud můžete prokázat že zboží bylo dodáno do EU, pak můžete vystavit béz DPH (to si odvede v PL odběrtel).
Pokud to prokázat nemůžete - což je asi případ maloobchodního prodeje- pak musíte vystavit doklad s DPH. jako při prodeji českým zákazníkům.
Re: Prodejka za hotové pro odběrat. z Po
Dobry den, pročitam ten diskuse prave na maloobchodni prodej v EU, jen z druhe strany.
Zaměstnanec byl na služební ceste v EU a donesl doklad hotovostní na nákup odborné literatury vč. jejich DPH. Budu postupovat, ze dám celé vč. jejich vat do dan. N a nikde nevykazuji ? Nebo se musí udělat revers na celou částk s dph a vyměřit jakoby znovu dph naše ? Ale to mi přijde divné ,když už přeci bylo jednou dph v jejich zemi zaplacené...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 4. 2012 1:28
Prosím o radu. Fyzická osoba vystavila prodejku za hotové na zboží - zákazník uvedl svůj DIČ a dle toho jsem zjistila, že se jednalo o firmu z Polska, plátce DPH. Prodejka byla vystavena na celkovou částku i s DPH, kterou polský zákazník - odběratel uhradil. Chtěla jsem se zeptat, jak s priznáním k DPH? Uvedu fakturu na řádek 20 - celou cenu i s DPH? Nebo ji mám nechat na řádku 1? Další faktury jsou již vystavené v pořádku, tzn. bez DPH. Děkuji za případné odpovědi.