Stavební zákon

• (neregistrovaný)

27. 4. 2012 23:08

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jelikož děláme rekonstrukci a udržovací práce na RDjestli je nebo není nutná ohláška. Byli jsem se v lednu ptát a tam nám řekli, že ne jelikož se jedná o údržbu. Včera nám přišel dopis s magistrátu, že příjdou na kontrolu. Jak mám dokázat, že jsme se tam byli ptát?
    Je proti stavebnímu zákonu, když jsem obvodové zdivo přizdili 5 porobetonem? A taky jsme zazdili dveře a to i v nosné stěně.
    Jestli ano tak co s tím můžem dělat a mohou nám dát pokutů????
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2012 14:50

Man (neregistrovaný)

Re: stavební zákon
      A jak by se stavební úřad dověděl, že děláte údržbu? To mu musel někdo nahlásit - jinak se o takové věci nestarají. Otázka jak to posoudí je většinou o tom, kdo tam na dohlídku přijde a jak to vyhodnotí. Asi teď nemáte jinou možnost než vyčkat s čím přijdou. A zkuste si vzpomenout u koho a kdy jste se byla zeptat - sice moc to nepomůže - je to slovo proti slovu, když písemně nic nemáte v ruce. A určitě také záleží na tom, jak je přijmete .... myslím tím určitou vstřícnost atd.atd. A možná bych se zašla zeptat o co se vlastně jedná. Tak přeji ať to dobře dopadne.

• 29. 4. 2012 14:34

Zeměměřič K. (neregistrovaný)

Dobrý den,

obávám se, že pokud jste zazdili dveře, chtělo to minimálně ohlášení (§104 odst. 2 písm. n stavebního zákona), pokud se krom zazdění nijak jinak do nosné konstrukce nezasháhlo. Nevím, zda ty dveře byly ve vnější obvodové steně nebo ve vnitřní. Pokud ve vnější, dalo by se v nejhorším případě říci, že jste změnili vzhled stavby a mělo to být dokonce na stavební povolení. Doporučuji zaběhnout na SÚ a s náležitou pokorou ;-) se jich opatrně zeptat, co že se to děje a jak lze co nejrychleji dodatečně provést ohlášení, případně vyběhat stavební povolení. V mnoha případech toto bude stačit, v extrémním případě (ale to je krají varianta, nechci vás zbytečně strašit) hrozí i pokuta, dle §178 odst. 1 písm a nebo g a §179 stavebního zákona.

• 29. 4. 2012 21:04

kakuska (neregistrovaný)

Ty dveře byly uvnitř. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).