Re: Pojistka dětí po rozvodu
Nebylo by lepší zeptat se přímo na pojišťovně? Jak je to s pojistkou nevím, ale v případě stavebního spoření vím, že matka, která dětem stavební spoření založila a platila, musela za doby trvání manželství (nerozváděli se) požádat opatrovnický soud o povolení zrušení stavebního spoření (chtěla vybrat 100.000 Kč) - byl to požadavek stavební spořitelny.
Re: Pojistka dětí po rozvodu
>>>Dobrý den,
>>>máte prosím někdo zkušenosti, jak je to s ukončením
>>>pojistky dětí ? Exmanžel založil dětem po narození
>>>pojištění do 20 let věku. On je pojistník.Nyní
>>>ohledně
>>>výživného tvrdí, že platbou na jejich pojištění jim
>>>přispívá na výživné a o to míň chce platit.
to nejde, výživné musí platit ve výši, kterou jste sjednali v písemné dohodě nebo kterou určil soud, platba pojištění se nemůže do toho započítat.
>>spoření
>>vím, že matka, která dětem stavební spoření založila
>>a
>>platila, musela za doby trvání manželství
>>(nerozváděli
>>se) požádat opatrovnický soud o povolení zrušení
>>stavebního spoření (chtěla vybrat 100.000 Kč) - byl
>>to
>>požadavek stavební spořitelny.
>
>Ano u stavebního spoření to tak funguje. Ale u
>pojištění asi ne.
Re: Pojistka dětí po rozvodu,prosím Páju
.. výživné platí dle starého rozsudku, nyní je nový soud o zvýšení výživného, kterému on se brání tím, že přeci platí dětem toto životní pojištění a úrazové pojištění. Jde o to, že tyto pojistky po narození dětí založili extchání všem svým vnukům a platím jim to hotově na pobočce. Soudkyně v prvním jednání navrhla, zda souhlasím s tím, aby otec tyto pojistky zrušil a radši dětem dával výživné o to větší. Otec nebyl přítomen.
Jde mi o to, že je určitě rušit nebude, protože je to nevýhodné. Jen to tak zkouší. Můžu je já zrušit jako zákonný zástupce dětí ? Ať mám od toho pokoj ? Já pojistky pro děti mám a platím je sama z účtu Kooperativě.
Díky moc
Re: Pojistka dětí po rozvodu-odborníci?!
já nejsem žádný odborník na pojistky, ale:
-to, co Vám přiřkne soud, je Vaše jistota, takže já bych radil soudkyni říci jasně, že vyšší výživné dětem a pojistky ať si řeší otec
-Nevím, jak se zrušením, ale jednak by to mělo být uvedeno v pojistné smlouvě, nebo by Vám to měl vysvětlit nějaký pojišťovák od té pojišťovny, ale osobně se domnívám, že Vy je zrušit nemůžete nebo třeba budou vyžadovat souhlas obou rodičů, netuším.
Re: Pojistka dětí po rozvodu-odborníci?!
Pokud nejste pojistníkem nemůžete s pojistkou disponovat ani dělat úpravy ani ji zrušit.
Z vlastní zkušenosti ( ne tedy s pojistkami) vím ,že exmanželé zkouší všechno, aby náhodou nemuseli platit něco navíc ( omlouvám se tím všem "slušným exmanželům"). Soudkyně uzavřela požadavek na snížení výživného o "jiné náklady exmanžela" tak, že řekla, že výživné je především na zajištění výživy dětí - ne na "zbytné výdaje".
Braňte se a žádejte vyšší výživné bez ohledu na pojistky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 4. 2012 11:28
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenosti, jak je to s ukončením pojistky dětí ? Exmanžel založil dětem po narození pojištění do 20 let věku. On je pojistník.Nyní ohledně výživného tvrdí, že platbou na jejich pojištění jim přispívá na výživné a o to míň chce platit. Zákonný zástupce nezletilých dětí jsem já - matka.
Otec se prořekl, že ,toto pojištění asi zruší. Takže asi může kdykoliv vybrat naspořené prostředky bez vědomí pojištěných ?
Při předčasném ukončení smlouvy dostane tedy odkupné pojistník.
Kdo má právo disponovat s touto pojistkou ? Jen pojistník ? Nebo i já jako matka ? Můžu ji také zrušit ?