Re: Prodej objednávky
Je to směšné, ale nemám zatím nic, ale myslím si, že jsem schopna zákazníky pro jinou firmu získat, zákazník mi dá objednávku na moje jméno a já objednávku prodám za provizi. Takže původní objednávka na moje jméno fyzické osoby bude jen informativní, protože jakmile objednávku prodám, tak bude faktura znít na jinou firma a vlastně objednávka nebude souhlasit s fakturou. Nevím, jestli je to OK.
Re: Prodej objednávky
jak jsem už psal, je na postavené na hlavu, myslíte, že Vám dá někdo objednávku, když nejste schopna mu zajistit dodávku, ale bude to zajiš´tovat jiná fima? Těžko. Takže postup, jak jsem psal. Najděte si firmu, která s Vámi uzavře smlouvu na získávání zakázek, za to Vám bude platit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 4. 2012 13:25
Jako obchodní zástupce sbírám objednávky na své jméno fyzické osoby, ale předávám je k vyřízení, vyúčtování a expedici jiné firmě, ta mi za to platí provizi. Je možné, aby objednávka zněla na mou fyzickou osobu a vystavená faktura pak na jinou firmu? Mám živnostenský list na prodej, zprostředkování, atd.