Re: tehotenství a materska
Proč se bojíte? s 50.000 měsíčně jste v pohodě. Od 1.1.2012 se změnily redukční hranice - zvýšily se, takže pro Vás líp. Jestli máte odpracováno tolik, že v období dvou let přede dnem nástupu na PPM budete mít aspoň 270 pojištěných dní, dostanete krásnou PPM.
Re: tehotenství a materska
Přesně tak. A potom by záleželo na tom, jestli by následoval další zaměstavatel a pokud ne, tak jestli nástup na PPM by byl do 180 dnů po skončení tohoto zaměstnání. Kdyby ne, tak by nárok na PPM nebyl a těch 50000,- měsíčně by v pohodě nebylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 4. 2012 16:08
Dobry den,
k 31.3.2012 jsem dala v jedné firme vypoved a od 1.4.2012 pracuji v jine firme, minuly tyden jsem zjistila ze jsem tehotna.
Prosim o radu jak se mi ted bude pocitat materska? pry se to od 1.1.2012 zmenilo... moje hruba mzda je ted u noveho zamestnavatele 50 000,- Kč ... a jsem teprve mesic...bojim se abych vubec neco dostala .... prosim o radu dekuji