Re: Co platit...
Pokud onemocníte do 7 kalendářních dnů od skončení PP, nahlásíte na své ZP nemoc v ochranné lhůtě, nemocenskou budete dostávat až od 22. kalendářního dne nemoci.
Jestliže se do 3 pracovních dnů přihlásíte na ÚP, dostnete podporu v nezaměstnanosti od 1.5.
Pokud se pobírá PPM v ochranné době, vypočítává se tak, jako kdyby sociální událost nastala v den, následující po ukončení PP. U vás tedy květen 2011 až duben 2012, pokud PP tak dlouho trval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2012 9:53
Dobrý den, k 30. dubnu mi skončil pracovni poměr a od 19.7. nastupju na materskou, na urad prace nechci na ty 2,5 mesice jit, co vsechno si musim sama zaplatit a co je k tomu potreba? kam si dojit? a jak dlouho si to mam platit?
7. Května jdu k doktorce a napise mi neschopenku, kdyz ji napise od 7. tak se vejdu do ochranné lhuty,ale kdyz az od 8. tak mi to je k nicemu... prosím o radu..
A jak mi vypočítají materskou? od kdy do kdy?